Word chauffeur van de Theaterbus, kom klaverjassen of wandel mee met de wandelclub

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Welzijn Putten zorgt dat iedereen vanuit eigen kracht kan deelnemen aan de lokale samenleving. Zij ondersteunen mensen waar nodig door hen te adviseren, te informeren en passende ondersteuning te zoeken.

Daarom worden er wekelijks diverse activiteiten gehouden, maar kunnen inwoners ook een beroep doen op de medewerkers en vrijwilligers van Welzijn Putten om hen te helpen met vervoer, maaltijden of het doen van een kleine klus. Putten.nieuws.nl besteedt wekelijks aandacht aan de activiteiten die, mede door Welzijn Putten, zijn geinitieerd.

Welzijn Putten zoekt chauffeur Theaterbus

Welzijn Putten is op zoek naar een vrijwillige chauffeur die mensen in de Welzijn Putten bus kan vervoeren naar en van de theatertafel in Stroud. Als er plaats is mag u ook van de voorstelling genieten. U maakt deel uit van een team en hoeft niet telkens te rijden. Meer weten? Bekijk de vrijwilligersvacaturebank op www.welzijnputten.nl of bel: 0341-357078.

Diepvriesmaaltijden van Apetito

Mensen die niet meer (elke dag) zelf kunnen koken kunnen via Welzijn Putten maaltijden van Apetito bestellen. De maaltijden worden elke maandag door vrijwilligers bij u thuisbezorgd. Ook voor mensen die tijdelijk niet zelf kunnen koken. Bel voor meer informatie of intakegesprek: 0341-357078.

Vervoer

Voor mensen die geen gebruik meer kunnen maken van eigen vervoer, openbaar vervoer of van Viavé en die niemand in de buurt hebben die kan helpen met vervoer, is er de bus van Welzijn Putten. Behulpzame chauffeurs brengen en halen abonnees binnen de gemeentegrenzen. Meer weten of een abonnement? Bel op werkdagen tussen 9.00 uur en 11.00 uur naar 0341-357078.

Klussendienst

Heeft u niet veel geld te besteden en bent u niet in staat kleine klusjes en reparaties zelf uit te voeren? De handige mannen van de klussendienst van Welzijn Putten staan voor u klaar! Dit kost 5.00 euro per klus plus de kosten van de materialen. Klus telefonisch doorgeven? Bel 0341-357078.

Houtsnijwerk

Op dinsdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur is de houtsnijclub actief in Stroud. Houtsnijden is een leuke hobby en de club heeft nog ruimte voor een paar nieuwe leden. De club is niet uitsluitend voor mannen, ook vrouwen zijn welkom. Bel voor meer informatie of aanmelding 0341-357078

Klik en tik

Samen met Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert Welzijn Putten een cursus voor mensen die nog niet met de computer overweg kunnen maar dat wel graag willen leren. U krijgt antwoord op vragen als ‘hoe kom ik op het internet?’ of ‘hoe verstuur ik een e-mail?’ De cursus wordt op dinsdagochtend gegeven in Stroud. In de bibliotheek Putten zijn formulieren beschikbaar waarmee u zich kunt aanmelden.

Vrijwilligerswerk

Mensen die vrijwilligerswerk zoeken in Putten kunnen terecht op de website van Welzijn Putten waar een digitale vrijwilligersvacaturebank te vinden is. Mensen die speciale wensen hebben voor vrijwilligerswerk vanwege bijvoorbeeld ziekte of een beperking kunnen voor een adviesgesprek terecht bij Wegwijs in Welzijn van Welzijn Putten 0341-357078.

Uitleen hulpmiddelen

Welzijn Putten verzorgt een Uitleenpunt van Medipoint. Iedere werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur zijn hulpmiddelen te leen bij de balie in Stroud. Leden van Icare lenen loopmiddelen gratis of met korting, niet-leden betalen voor loopmiddelen de gebruikelijke vergoeding. Meer weten? Raadpleeg de website www.medipoint.nl.

Klaverjassen

Houdt u van klaverjassen? De klaverjasclub speelt op maandagavond van 19.30 uur tot 22.30 uur en op donderdagochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur in de oude gymzaal tegenover de Aldi aan de Jacob Catsstraat 76. Deelnemen kost 3.00 euro per keer en aanmelden is niet nodig. Meer weten? Bel Bets van de Mheen, 06-42534612.

Wandelen

De wandelclub van Welzijn Putten is een gezellige groep die eens in de twee weken (op de vrijdagmorgen van de oneven weken) een wandeltocht maakt. Op vrijdag 14 februari is het weer tijd om te wandelen. Gestart wordt in de foyer van Stroud met een gezamenlijk kopje koffie. Van 9.30 uur tot ongeveer 11.00 uur wordt er een mooie wandeling gemaakt. Mee wandelen? Van harte welkom! Meer informatie en aanmelden bij Welzijn Putten 0341-357078.