Gemeentebelangen vraagt om tijdelijke oplossingen voor woonruimte

Foto: Pixabay

Gemeentebelangen heeft vragen aan het college gesteld over de mogelijkheden voor tijdelijke woonverblijven voor Puttenaren in de gemeente Putten.

Het woningbouwprogramma voorziet niet in de woonbehoefte van onze Puttenaren en de verwachting is dat er binnen twee jaar nog geen nieuwe woonwijk wordt gerealiseerd. Intussen komen steeds meer Puttenaren in de problemen en moeten zij noodgedwongen op zoek naar een woning buiten de gemeente Putten”, legt fractievoorzitter Hoogendijk uit. “Gemeentebelangen wil hier graag een stokje voor steken en wil van het college weten of er oplossingen zijn om Puttenaren tijdelijke woonruimte te gunnen zolang er nog geen nieuwe woonwijk is gebouwd.”

De fractie van Gemeentebelangen wil weten welke mogelijkheden er zijn om Puttenaren tijdelijk binnen de gemeente Putten te laten wonen. “Dit kan bijvoorbeeld op vakantieparken of door het realiseren van Tiny Houses.” Ook wil de fractie weten of er een mogelijkheid is om in Putten Zuid, zolang er nog geen woningen worden gebouwd, tijdelijk Tiny Houses te plaatsen.

Een Tiny House is een kleine volwaardige vrijstaande woning van maximaal vijftig vierkante meter vloeroppervlak. Een Tiny House staat op een (tijdelijke) fundering, maar kan ook op wielen staan.