Neem deel aan een activiteit van Welzijn Putten of maak gebruik van de ondersteuning die zij bieden

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Welzijn Putten zorgt dat iedereen vanuit eigen kracht kan deelnemen aan de lokale samenleving. Zij ondersteunen mensen waar nodig door hen te adviseren, te informeren en passende ondersteuning te zoeken.

Daarom worden er wekelijks diverse activiteiten gehouden, maar kunnen inwoners ook een beroep doen op de medewerkers en vrijwilligers van Welzijn Putten om hen te helpen met vervoer, maaltijden of het doen van een kleine klus. Ook zoekt Welzijn Putten regelmatig vrijwilligers of maatjes die leuke dingen kunnen doen met iemand die door een beperking niet zo gemakkelijk zelf met nieuwe mensen in contact komt. Putten.nieuws.nl besteedt wekelijks aandacht aan de activiteiten die, mede door Welzijn Putten, zijn geinitieerd.

Expositie Welzijn Putten in Stroud

De creatieve clubs van Welzijn Putten houden een expositie in Stroud. De clubs organiseren op 23 januari van 15.00 uur tot 17.00 uur workshops waar de bezoekers de technieken zelf mogen proberen. Tegelijkertijd exposeert de houtsnijclub haar werk. Op 23 januari om 16.00 uur zal de tentoonstelling officieel geopend worden door Astrid van Schaik. De schilderijen hangen in Stroud van 23 januari tot en met 23 april. Iedereen is van harte welkom bij de workshops, de officiële opening en de tentoonstelling.

Jongerencoach

Welzijn Putten zoekt een vrijwillige jongerencoach voor hulp aan jongeren tussen 16 en 27 jaar. De coach staat naast de jongere met een luisterend oor en praktische coaching. Hij biedt hulp bij studieproblemen, eenzaamheid, schulden, ruzie met ouders, problemen rond wonen, verslaving, werk en meer. Welzijn Putten zoekt mensen met levenservaring, wijsheid en affiniteit met jongeren die jongeren willen helpen die op dit moment in hun leven graag steun van een volwassene ontvangen. Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Ad Blok via zijn emailadres [email protected].

Diepvriesmaaltijden van Apetito

Mensen die niet meer (elke dag) zelf kunnen koken kunnen via Welzijn Putten maaltijden van Apetito bestellen. De maaltijden worden elke maandag door vrijwilligers thuisbezorgd. Ook voor mensen die tijdelijk niet zelf kunnen koken. Bel voor meer informatie of intakegesprek naar 0341-357078.

Vervoer

Mensen die geen gebruik meer kunnen maken van eigen vervoer, openbaar vervoer of van Viavé en die niemand in de buurt hebben die kan helpen met vervoer, kunnen een beroep doen op de bus van Welzijn Putten. De behulpzame chauffeurs brengen en halen abonnees binnen de gemeentegrenzen. Meer weten of een abonnement? Bel op werkdagen tussen 9.00 uur en 11.00 uur naar 0341-357078.

Klussendienst

Voor iedereen die niet veel geld te besteden heeft en die niet in staat is om kleine klusjes en reparaties zelf uit te voeren staan de handige mannen van de klussendienst van Welzijn Putten klaar. Dit kost 5.00 euro per klus plus de kosten van de materialen. Een klus telefonisch doorgeven kan via telefoonnummer 0341-357078.

Houtsnijwerk

Op dinsdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur is de houtsnijclub actief in Stroud. Houtsnijden is een leuke hobby en de club heeft nog ruimte voor een paar nieuwe leden. De club is niet uitsluitend voor mannen, ook vrouwen zijn welkom. Bel voor meer informatie of aanmelding naar 0341-357078.

Klik en tik

Samen met Bibliotheek Noordwest Veluwe houdt Welzijn Putten een cursus voor mensen die nog niet met de computer overweg kunnen maar dat wel graag willen leren. Deelnemers krijgen antwoord op vragen als ‘hoe kom ik op internet?’ of ‘hoe verstuur ik een e-mail?’. De cursus wordt op dinsdagochtend gegeven in Stroud. In de bibliotheek Putten zijn formulieren beschikbaar waarmee belangstellenden zich kunnen aanmelden.

Vrijwilligerswerk

Iedereen die graag vrijwilligerswerk wil doen kan kijken naar de vrijwilligersvacaturebank op de website van Welzijn Putten. Iedreen die bepaalde wensen of belemmeringen heeft en op de vrijwilligersvacaturebank niet voldoende informatie vindt om te beslissen waar ze het beste terecht kunnen, maar toch iets voor de medemens wil betekenen kan een afspraak maken voor een adviesgesprek met Wegwijs in Welzijn van Welzijn Putten. Bel hiervoor naar 0341-357078.

Uitleen hulpmiddelen

Welzijn Putten verzorgt een Uitleenpunt van Medipoint. Iedere werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur zijn hulpmiddelen te leen bij de balie in Stroud. Leden van Icare lenen loopmiddelen gratis of met korting, niet-leden betalen voor loopmiddelen de gebruikelijke vergoeding. Meer weten? Raadpleeg de website van Medipoint.

Klaverjassen

Wie houdt er van klaverjassen? De klaverjasclub speelt op maandagavond van 19.30 uur tot 22.30 uur en op donderdagochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur in de oude gymzaal tegenover de Aldi aan de Jacob Catsstraat 76. Deelnemen kost 3.00 euro per keer en aanmelden is niet nodig. Meer weten? Bel Bets van de Mheen 06-42534612.

Hulpdienst zoekt maatjes voor jonge mensen

De Hulpdienst van Welzijn Putten krijgt regelmatig vragen om maatjes: iemand om samen leuke dingen mee te doen. De Hulpdienst is nu op zoek naar maatjes voor jonge mensen, mensen die met iemand mee willen op concert of museumbezoek en mensen die af en toe met iemand iets willen gaan drinken in het dorp. Wordt maatje van iemand die door een beperking niet zo gemakkelijk zelf met nieuwe mensen in contact komt. Meer weten? Bel Ad Blok 0341-357078.