Gratis Alpha-cursus over de zin van het leven en het christelijk geloof

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

In de Andreaskerk in Putten start op dinsdag 4 februari een gratis Alpha-cursus. Een cursus voor iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof.

De cursus bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten en begint om 19.00 uur met een maaltijd waarna een interactief programma start. Er is tijdens de cursus volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen.

Sinds de eerste cursus in de Londense kerk Holy Trinity Brompton is Alpha de hele wereld over gegaan. Inmiddels hebben 29 miljoen mensen in 169 landen een Alpha-cursus gevolgd. De cursus behoort niet toe aan een bepaalde stroming, maar gaat over de basis van het christelijk geloof. Het geeft antwoord op levensvragen over de zin van het leven en de eigen identiteit. In een ongedwongen sfeer worden kernthema’s van het geloof behandeld. De eerste avond is een vrijblijvende introductie-avond. Na het eten luisteren de deelnemers naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praten ze in kleine groepjes door. De Alpha-cursus biedt gelegenheid om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren.

Als Jason (29) naar een Alpha cursus gaat, worstelt hij met vragen over het ontstaan van de aarde, het lijden in de wereld en de betrouwbaarheid van de bijbel. Via een Alpha-cursus hoopt hij antwoorden te krijgen op deze vragen, maar in plaats daarvan leert hij Jezus kennen. Lees de geloofsverhalen op www.alpha-cursus.nl en ontdek of Alpha iets voor u is.