Dans en meezingfeest levert naast producten ook nog een mooi bedrag op voor de Voedselbank

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Naast tien volle kratten met olijfolie en oploskoffie heeft het Top 2000 dans en meezingfeest, dat op donderdag 28 december in De Huifkar werd gehouden, ook nog eens 1250 euro aan contanten opgeleverd. De kratten met levensmiddelen en het geld zijn vanmiddag (vrijdag 10 januari) door Elly van Geest, de organisator van het feest, overhandigd aan Fred Verhoef van de Voedselbank.

“Het dans en meezingfeest was erg gezellig en er werd veel gedanst en meegezongen met de nummers uit de Top 2000. De Puttense band Ned Need zorgde voor de live-acts en dj Ben Dekker draaide de plaatjes/cd’s op Black Betty. Alle driehonderd kaarten waren al snel uitverkocht en we hopen hier volgend jaar een vervolg aan te geven”, aldus Van Geest.

Mede door het (gedeeltelijk) belangeloos optreden van de medewerkers heeft Elly van Geest een cheque ter waarde van 1250 euro aan de Voedselbank overhandigd. Fred Verhoef van de Voedselbank was erg onder de indruk en bedankte voor de giften. “Mooi om te zien dat iedereen ook aan mensen denkt voor wie het niet vanzelfsprekend is om iedere keer een maaltijd op tafel te zetten.”

Verhoef geeft nog aan: “Op dit moment maken vierendertig gezinnen in Putten gebruik van de Voedselbank. Drie jaar geleden waren dat nog tweeënzestig gezinnen. Het aantal blijft fluctueren. We zagen een duidelijke afname van gebruikers door de aantrekking van de economie. Helaas zien we toch na enige tijd de mensen dan weer terugkeren, omdat ze als ze eenmaal weer over geld beschikken er niet goed mee om kunnen gaan. Wij pleiten dan ook dat deze gezinnen geholpen worden door een coach. Als we de cijfers bekijken dan zouden negentig gezinnen in Putten gebruik van de Voedselbank kunnen maken. Maar de schaamte houdt hen vaak tegen. Naast de voedselpakketten mogen onze gebruikers ook, op vertoning van een pasje, gratis kleding uitkiezen bij de winkel met tweedehands kleding van SOS Kinderdorpen. Deze winkel is te vinden in de kelder van Stroud.”