Politie besteedt aandacht aan woningoverval bij Bureau GLD van Omroep Gelderland

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Kijk vanmiddag (woensdag 8 januari) om 17.20 uur naar het opsporingsprogramma Bureau GLD van Omroep Gelderland. De politie besteedt aandacht aan de woningoverval met bedreiging die op zaterdag 28 december aan de Oude Prinsenweg heeft plaatsgevonden.

In de vroege ochtend van zaterdag 28 december rond 6.30 uur is er een woningoverval gepleegd aan de Oude Prinsenweg in Putten. De bewoner is bedreigd door twee mannen en heeft moeten toezien dat de mannen de woning doorzochten en spullen meenamen, waaronder een pinpas. Diezelfde dag is er met de gestolen pinpas gepind in Elburg. De politie is op zoek naar de daders van deze overval en geeft de signalementen vrij.

Dader 1 is een jongeman van ongeveer 20 jaar oud, heeft een blanke huidskleur en een fors postuur. Hij is ongeveer 1.75 meter lang. Hij droeg een donker jack en een lichtgrijze joggingsbroek.

Dader 2 is een man van ongeveer 30 jaar oud. Hij heeft een licht getinte huidskleur en een ongeschoren gezicht. Ook deze man heeft een fors postuur. Hij droeg een donkere jas met capuchon. Het uiteinde van de capuchon was voorzien van bont. Verder droeg hij een blauwe spijkerbroek met scheuren en zwarte sportschoenen.

Getuigenoproep

Wie heeft iets opvallends gezien rondom de Oude Prinsenweg in Putten op deze zaterdagochtend? Wie heeft informatie die kan leiden tot de aanhouding van de daders (zaaknummer 2019577801)? Na de uitzending kunnen belangstellenden elk uur de herhaling op Omroep Gelderland bekijken. Tips? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn 0800-6070. Anonieme tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor naar 0800-7000.