Stem op Puttens initiatief voor gelukkig ouder worden

Foto: Eigen foto

Het Puttense initiatief ‘Gelukkig ouder worden’ is, samen met nog vier initiatieven, genomineerd door het Samen Sterker Fonds van de Rabobank. Met de meeste likes kan het initiatief van start door een kookcafé voor jong en oud te realiseren in Putten. Stemmen op geluk kan tot en met 10 april. Stem eenvoudig door op de link te klikken Gelukkig ouder worden – Samen Sterker Fonds. Like de pagina en uw stem is uitgebracht. De hoofdprijs voor het winnende initiatief is 22500 euro.

Op woensdag 11 april volgt een spannende eindstrijd in Hart van Holland in Nijkerk en aan het einde van de avond wordt bekend gemaakt welk initiatief er met de hoofdprijs vandoor gaat.

De Stichting ‘Gelukkig Ouder Worden’ heeft als doel om een laagdrempelige ontmoetingsplek te ontwikkelen en realiseren waar kwetsbare ouderen in Putten in contact worden gebracht met kinderen en daardoor actiever en vitaler door het leven gaan. Daarmee wordt de wereld vergroot van zowel de kwetsbare ouderen als de kinderen. En vindt er interactie plaats tussen de generaties.

De doelgroepen in het project zijn niet-dementerende ouderen uit Putten die zelfstandig thuis of in een verzorgingstehuis wonen én kinderen uit Putten in de leeftijd van 6 tot 13 jaar.

Het permanente programma-aanbod is er op gericht om juist de groep kwetsbare ouderen te enthousiasmeren deel te nemen aan ontmoetings- en beweegactiviteiten met kinderen. Dit zou er toe moeten leiden dat de ouderen gezonder, socialer en kwalitatief bewuster gaan leven. Daarnaast krijgen de kinderen tijdens de ontmoetingen meer besef hoe het is om oud te zijn.

In 2016 is een succesvolle Pilot uitgevoerd waar 6 weken lang een groep kwetsbare ouderen en kinderen elke week samen gingen bewegen, koken en eten. Dit werd door zowel de ouderen als de kinderen zeer positief ervaren. Daarom wil Stichting Gelukkig Ouder Worden het initiatief voortzetten op duurzame basis met de reeds ontwikkelde aanpak en methodiek. Zo wordt een moeilijk te bereiken en te activeren doelgroep actief betrokken. Zorgerf Buiten-Verblijf én de andere participerende instellingen spelen in op de noodzaak voor ouderen om meer te bewegen en sociaal actief te worden.

Zorgerf Buiten-Verblijf stelt letterlijk het eigen erf open voor de omgeving door een kookcafé, belevingspad, beweegtuin en paardenstal te realiseren en open te stellen. Iedereen is daar welkom. Het Belevingspad en de Beweegtuin zijn openbaar toegankelijk voor spontane ontmoetingen met de ouderen die op het Zorgerf wonen. In het kookcafé worden wekelijkse ontmoetingen georganiseerd waar de ouderen en de kinderen samen ontmoeten, inspireren, praten en een heerlijke gezonde maaltijd met elkaar koken.