Veranderingen op Schovenhorst

Foto: Redactie

De koudste winterdagen liggen achter ons en de lente is volop begonnen op Schovenhorst.

Schovenhorst neemt niet alleen afscheid van de winter, maar ook van enkele mensen die in de afgelopen jaren heel wat bezoekers gastvrij hebben ontvangen en verwend met lekker eten en drinken: de uitbaters van paviljoen De Hop-eest, Moniek en Ferry Visser, hebben elders een nieuwe uitdaging gevonden en verlaten Schovenhorst. In april zullen zij nog actief zijn in De Hop-eest, op 1 mei neemt Daan Peter Bosch De Hop-eest en de bijbehorende horeca activiteiten van hen over. Schovenhorst wenst zowel Moniek en Ferry Visser als ook Daan Peter Bosch heel veel succes toe.

Ook wordt de bestuurlijke structuur van Schovenhorst vereenvoudigd, zodat alle activiteiten die nodig zijn om het landgoed in stand te houden en open te stellen voor het publiek door één organisatie worden uitgevoerd, de BV Landgoed Schovenhorst. Onder leiding van rentmeester Jop de Klein, met medewerking van Els van Ginkel en Gert Hop en natuurlijk met de steun van een groot aantal vrijwilligers belooft het weer een mooi seizoen te worden.

In dit nieuwe seizoen staan er weer veel leuke activiteiten op het programma, zo is De Hop-eest vanaf Pasen weer open in de weekenden en op feestdagen. Op 4 april opent Museum De Tien Malen weer het seizoen. Op Hemelvaartsdag (10 mei) kunnen liefhebbers weer dauwtrappen. Voor de vroege vogels een stevige dauwtrapwandeling onder leiding van Gert Hop, langs de geheimzinnige landgoedplekjes. Op Vaderdag (zondag 17 juni) kunnen alle stoere vaders met hun gezinnen de wondere wereld van de roofvogels ontdekken met Birdlive. Op dinsdag 31 juli worden er weer broodjes gebakken, maar daarvoor moeten er eerst houtjes worden gehakt. Dinsdag 14 augustus kunnen bezoekers een uiltje knappen met echte uilen. Spannend geheimzinnig avond programma voor het hele gezin. En op zaterdag 8 september staat de openlucht voorstelling The Merchant of Venice van Illyria op het programma.

Schovenhorst hoopt weer veel bezoekers te mogen begroeten op hun mooie landgoed, tijdens één van de activiteiten of voor een kop koffie of een maaltijd in De Hop-eest. Iedereen is van harte welkom.