Gemeenteraad van Putten telt maar liefst negen nieuwe raadsleden

Foto: Redactie

Maar liefst negen nieuwe raadsleden werden verwelkomd tijdens de raadsvergadering die vanavond (donderdag 29 maart) werd gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis. Inmiddels hebben alle raadsleden de eed of belofte afgelegd en hiermee is de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.

Burgemeester Lambooij feliciteerde de raadsleden met hun verkiezing en gaf aan: “Raadslid zijn is mooi en belangrijk werk. Het kunnen meedenken en beslissen over van alles wat er in de directe woonomgeving gebeurt is van groot belang. Het ambt van raadslid is niet altijd even gemakkelijk. Het vergt kennis van tal van zeer uiteenlopende onderwerpen. Ik adviseer u dan ook om de ontwikkelingen op zoveel mogelijk beleidsterreinen zo goed mogelijk bij te houden.”

“Wanneer er wordt gesproken over het werk van een gemeenteraadslid dan wordt vrijwel standaard de driedeling gemaakt van controlerend, kaderstellend en volksvertegenwoordigend. In uw kader stellende rol geeft u de breedte van het speelveld aan waarbinnen het college moet handelen. Vanuit uw controlerende rol beschouwt u of het college zich aan die genoemde kaders heeft gehouden en in uw rol als volksvertegenwoordiger houdt u uw ogen en oren in de samenleving zo goed mogelijk open om daarmee zo precies mogelijk te kunnen duiden wat in Putten leeft. Laat u echter niet verleiden tot belangenbehartiging, want uw taak is het dienen van het algemeen belang.”