Team ‘Puttense Dagen’ houdt diverse markten

Geen lege winkelstraten tijdens de Puttense Dagen
Geen lege winkelstraten tijdens de Puttense Dagen
Foto: Archief

Het team ‘Puttense Dagen’ zal in 2018 wederom markten gaan organiseren in Putten. Het team heeft al behoorlijk wat jaren markten georganiseerd en daardoor de nodige ervaring opgedaan.

Op zaterdag 5 mei start de eerste markt met als thema ‘de bevrijding’. Er zijn al contacten gelegd met diverse instanties die iets te maken hebben met de bevrijding. Zo komen er tussen 9.30 uur en 12.00 uur ongeveer dertig legervoertuigen naar Putten. Deze voertuigen gaan daarna op weg naar Barneveld. Er is ook al contact geweest met de veteranenclub, defensie en Stichting Oktober ’44. Er komen kramen in de winkelstraten te staan met handelaren of ondernemers en het plein achter de kerk is gereserveerd voor de items die betrekking hebben op de bevrijding. De bevrijdingsmarkt  is van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor informatie met betrekking tot het huren van een kraam of mooie ideeen kunnen belangstellenden mailen naar: [email protected].

Op zaterdag 23 juni organiseert het team ‘Puttense Dagen’ de midzomermarkt. Ook dan staan de kramen voor de handelaren en ondernemers in de winkelstraten en staat op het plein achter de kerk een markt met kunstenaars uit Putten en de regio. Deze kunstenaars geven demonstraties en optredens. Diverse kunstenaars hebben al een uitnodiging ontvangen, maar de organisatie beseft dat zij mensen kan zijn vergeten. Deze mensen kunnen zich uiteraard opgeven via de mail: [email protected]. De midzomermarkt is ook van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De Puttense dagen worden gehouden op de vrijdagen 13 juli en 27 juli van 10.00 uur tot 21.00 uur. Deze dagen zullen onder andere in het teken staan van oude ambachten en overige oud-Hollandse zaken. De organisatie zoekt nog diverse mensen die een oud ambacht uitvoeren of die een attribuut uit de oude tijd hebben zoals bijvoorbeeld een tractor of iets dergelijks. Deze dag zal worden opgeluisterd met muziek van bijvoorbeeld een draaiorgel of accordeon.