“We hebben al 251 handtekeningen!”

Foto: Eigen foto

Een stel buurtkinderen hebben afgelopen zaterdag 13 januari handtekeningen verzameld in de straten rondom Rimpeler in Putten. Deze handtekeningen zijn bedoeld om de kap van de houtwal aan de stationsstraat en de kap en degradatie van de houtwallen in Rimpeler tegen te gaan.

De handtekeningenactie die, per ongeluk, begonnen is heeft nu een grote vlucht genomen. “We zijn de handtekeningen gaan verzamelen bij ons in de straat. Juist om de gemeente Putten te laten zien dat het niet maar om enkele mensen gaat die graag de houtwallen behouden maar dat het een hele grote groep is.” Tijdens deze beperkte actie is er bij zo’n dertig huizen om een handtekening gevraagd. Slechts enkelen zagen het belang niet in van mooi, groot en volwassen groen in Putten. Omdat het schoolvakantie was zijn er ook een paar kinderen langs de deuren gegaan om handtekeningen te verzamelen.

Het bleek al snel dat het erg leeft onder de buurtbewoners. Daarom hebben de bewoners van Stationsstraat West besloten om de handtekeningen actie uit te breiden en een veel grotere groep bewoners te benaderen. Afgelopen zaterdag zijn kinderen uit de buurt met hun vriendjes en vriendinnetjes langs de deuren in de directe omgeving gegaan. Er zijn nu 151 Puttense adressen die hun handtekening gezet hebben. Anne van Rijn (11 jaar) glunderend: “Bijna elk huis waar iemand thuis is geven de mensen een handtekening. We hebben al 251 handtekeningen! Echt niemand wil dat de laatste bomen bij ons in de straat alsnog gekapt worden. Soms krijgen we ook nog een snoepje… “

De handtekeningen actie is afgelopen week uitgebreid met een petitie op internet. Op petities.nl kunnen mensen die het mooie Puttense landschap met oude bomen en houtwallen een warm hart toedragen hun stem kwijt. “We roepen alle Puttenaren op om te tekenen, wilt u er alsjeblieft een straatnaam en huisnummer bij vermelden? Dan maken we het gemeentebestuur duidelijk dat het breed leeft en dat het nu eens niet bij woorden moet blijven. Gewoon kappen met kappen”, aldus de verontruste buurtbewoners die erg blij zijn met de massale steun van de andere inwoners van het mooie bomendorp Putten.