Man die Wilco Viets met mes heeft gestoken hoort negen jaar cel eisen

Foto: Archief

Tegen de Poolse man die Wilco Viets op vrijdag 9 juni met meerdere messteken heeft gestoken heeft het Openbaar Ministerie vandaag (17 november) negen jaar celstraf geëist. De verdachte was onder invloed van drugs en drank toen hij het slachtoffer zo ernstig toetakelde. Tevens zou hij in een psychose hebben verkeerd. Tegen de vrouw die erbij betrokken was, is vier jaar celstraf geëist.

Volgens het openbaar ministerie was de man minder toerekeningsvatbaar door zijn psychose maar hem wordt wel verweten onder invloed geweest te zijn van drugs en drank. De Poolse vrouw wordt medeverantwoordelijk geacht voor dit misdrijf en daarom is tegen haar vier jaar geëist.

Het Openbaar Ministerie eist hoge straffen, omdat het tweetal nauwelijks berouw lijkt te hebben van hun daad. Naast de celstraffen is er ook nog een schadevergoeding van ruim 60000 euro geëist.

Op vrijdag 9 juni kreeg de politie meerdere meldingen binnen. Een man van 24 jaar en een vrouw van 19 jaar uit Noordwijkerhout hebben aan de Veenhuizerveldweg de auto van Viets, waarin ook zijn vijftienjarige dochter zat, laten stoppen en hem gevraagd om hulp van de politie. De vier zijn toen naar het politiebureau gereden. Onderweg is de situatie uit de hand gelopen, waarbij Viets werd gestoken. Bij het politiebureau is iedereen uit de auto gevlucht en op straat is Viets opnieuw gestoken. Toen agenten even later ter plaatse kwamen, waren de twee verdachten al weg. Ze bleken op het Fontanusplein te zijn, daar zagen agenten het duo staan. Bij hun aanhouding is zelfs een waarschuwingsschot gelost.