Gemeente Putten zoekt familieleden van razziaslachtoffers

Foto: Redactie

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de razzia van 1 en 2 oktober 1944 plaatsvond. De gemeente Putten en de Stichting Oktober 44 werken samen aan een programma rondom deze herdenking. Eén van de onderdelen is een bijeenkomst voor familieleden van razziaslachtoffers.

Zo’n bijeenkomst is ook gehouden bij de 65e en 70e herdenking en dit is door de familieleden erg gewaardeerd. Het doel van deze bijeenkomst is een informele ontmoeting tussen familieleden van razziaslachtoffers. De organisatie van de bijeenkomst wil alle familieleden van de razziaslachtoffers graag persoonlijk uitnodigen. Niet alle familieleden van de razziaslachtoffers zijn bekend bij de gemeente. Ook zijn de gegevens van vijf jaar geleden misschien verouderd. Daarom vraagt de gemeente of zij zich (opnieuw) willen melden.

Familieleden van de razziaslachtoffers kunnen zich tot maandag 15 juli melden bij de gemeente. Dat kan via www.putten.nl/aanmelding-familielid of door een brief te sturen aan Gemeente Putten, ter attentie van mevrouw Van Ee-Evers, Postbus 400, 3880 AK Putten. De gemeente vraagt de volgende gegevens te noemen in de brief: naam, adres, postcode, woonplaats, de naam van het slachtoffer, de relatie tot het slachtoffer en eventueel een telefoonnummer en e-mailadres. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de herdenking van 2019. In de tweede helft van september 2019 volgt de officiële uitnodiging met het programma.

De gemeente organiseert de bijeenkomst voor familieleden van de razziaslachtoffers samen met Stichting Oktober 44. Deze stichting heeft als doel: ‘Het levend houden voor het nageslacht van de geschiedenis van de gebeurtenissen in Putten gedurende de bezettingsjaren 1940-1945, in het bijzonder de gebeurtenissen op 1 en 2 oktober 1944 en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords’. Meer informatie over Stichting Oktober 44 is te vinden op de website www.oktober44.nl.