Supermarktketens Jumbo en Aldi roepen diverse soorten vleeswaren terug

Foto: Redactie

Supermarktketen Jumbo roept ruim 130 soorten vleeswaren terug en Supermarktketen ALDI roept vier soorten vleeswaren terug. In de vleeswaren kan mogelijk de Listeria bacterie aanwezig zijn. Van het eten van producten besmet met de Listeria bacterie kan men erg ziek worden.

De terugroepactie gebeurt op basis van informatie van één van haar leveranciers. Jumbo heeft daarop besloten een zeer groot aantal vleeswaren, ruim 130 soorten, terug te roepen. Deze producten zijn ook uit de winkel verwijderd. In dit overzicht op de website van Jumbo is te zien welke soorten vleeswaren het precies betreft.

Iedereen die vleeswaren heeft gekocht die op de hierboven genoemde lijst staan, wordt dringend aangeraden deze producten niet te eten. Breng de producten terug naar de winkel en krijg het aankoopbedrag terug, de kassabon is niet nodig.

Het eten van producten besmet met de Listeria bacterie kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Dit geldt met name voor mensen met een verzwakte weerstand, zwangere vrouwen, ouderen en jonge kinderen.

Iedereen die één of meer van deze vleeswaren heeft gegeten en die daarna gezondheidsklachten heeft gekregen wordt geadviseerd direct de huisarts te raadplegen. Jumbo benadrukt dat de vleeswaren die nu nog wel in de winkel liggen, veilig gegeten kunnen worden.

Meer weten over de terugroepactie van vleeswaren door Jumbo? Neem dan contact op met de klantenservice van Jumbo via het gratis telefoonnummer 0800 – 0220 161.

Supermarktketen ALDI roept vier soorten vleeswaren terug. De terugroepactie is gestart op basis van informatie van één van de leveranciers van ALDI. De terugroepactie betreft de volgende producten: Rosbief gesneden 100 gram, Tapas worstassortiment 175 gram, Fricandeau 100 gram / Rollade 125 gram en Gekruide Runderrollade 100 gram. Deze producten zijn door ALDI inmiddels uit de winkels verwijderd, de vleeswaren die nog wel in de winkels liggen zijn wel veilig om te eten.

Iedereen die een van deze vleeswaren heeft gekocht wordt dringend aangeraden deze producten niet te eten. Breng de producten terug naar de winkel en krijg het aankoopbedrag terug, de kassabon is niet nodig. Voor iedereen die meer informatie wil over deze terugroepactie van vleeswaren door ALDI kan het contactformulier op de website van ALDI invullen.