Vandaag (2 oktober) herdenkt Putten de razzia

Foto: Redactie

Putten herdenkt vandaag (dinsdag 2 oktober) de razzia die op 1 en 2 oktober 1944 in de gemeente Putten is gehouden. De herdenking begint om 19.00 uur bij het monument De Vrouw van Putten aan de Dorpsstraat.

Burgemeester Lambooij legt samen met zijn echtgenote een krans namens het gemeentebestuur. Hierna volgen verenigingen en instellingen. Rian van Dijk en Nienke Geurts van School Steenenkamer leggen namens alle Puttense leerlingen een krans. Tijdens de plechtigheid wordt niet gesproken. Fanfarecorps Excelsior en ‘t Zuiderkoor zorgen voor passende koraalmuziek.

Na de officiële herdenking kunnen belangstellenden bloemen bij het monument leggen. Ook is het mogelijk om na de herdenking een bezoek te brengen aan de Aker, waar bezoekers onder het genot van een kopje koffie kunnen napraten over de herdenking.

Personen die bij de herdenking aanwezig willen zijn, kunnen de herdenkingshof via de grote ingang aan de Van Haersma de Withstraat betreden. Om organisatorische redenen worden de beide zij-ingangen alleen gebruikt door leden van het fanfarecorps, de leden van het zangkoor en door de kransleggers. Voor bezoekers die slecht ter been zijn, staan stoelen klaar en is er een ruimte voor rolstoelen. De gemeente vraagt aanwezigen tijdens de herdenking hun mobiele telefoon uit te zetten.

In verband met de razziaherdenking zijn de wegen rondom het monument vanavond tussen 18.45 uur en 20.00 uur niet toegankelijk voor het verkeer. Het verkeer wordt dan omgeleid. Ook geldt een tijdelijk parkeerverbod aan de Van Haersma de Withstraat. De gedachtenisruimte is tot 22.00 uur geopend.