Randmeerconcert in de Catharinakapel Harderwijk

Foto: ©Sarah Wijzenbeek

In de Catharinakapel te Harderwijk treedt op zondag 22 oktober om 11.00 uur en om 14.00 uur een klassiek viool en piano duo op met een programma dat verrassend mag heten. De titel suggereert het al: ‘Shall we dance’?

Maria Milstein, de violiste en haar pianopartner Hanna Shybayeva hebben allebei al vroeg in binnen- en buitenland aan een prachtige carrière gebouwd. Ze hebben daar in 2015 als duo een welverdiende kroon op weten te zetten, door een Edison te winnen met hun indrukwekkende debuut-CD ‘Sounds of War’. Het programma van het Randmeerconcert is veel luchtiger dan dat, met korte dansante stukken van zeven beroemde componisten, zoals Sjostakovitsj, Stravinsky, Ravel en Ginastera. Die tonen aan dat ‘klassiek’ allerminst ‘ernstig’ hoeft te betekenen, ook al staan ze alleen als serieuze grootheden bekend. In tegendeel, je gaat na het concert van de twee fantastische musici gegarandeerd in opperbeste stemming weer naar huis.
Alle gegevens over de muziek, de musici en de organisatie zijn te vinden op de website: www.randmeerconcerten.nl. Het is raadzaam tijdig aanwezig te zijn in verband met de verwachte grote belangstelling. De kaartverkoop verloopt bij voorkeur via de website. Voor wie hiertoe geen gelegenheid heeft, is het ook mogelijk telefonisch te reserveren en aan de kassa bij de ingang van de kerk te betalen.