In het schilderachtige dorp Putten staat een mijlpaal op het punt te worden gerealiseerd, waar verleden en heden samenkomen in een eerbetoon aan auteur en dichteres Nel Veerman en Café 't Trefpunt. Het oorspronkelijke plan om de Nel Veermanstraat om te dopen tot Nel Veermanhof weerspiegelt een dieper respect voor de openbare ruimte, terwijl de nieuwe woningen aan de Garderenseweg een treffende naam krijgen: Trefpunt.
Nel Veerman, een bekende dichteres en schrijfster die Putten tussen 1977 en 2002 haar thuis noemde, wordt geëerd voor haar buitengewone bijdrage aan de literatuur. Haar oeuvre van kinder- en jeugdboeken, projectboekjes, romans en vooral dichtbundels, doordrenkt van haar diepe geloof en liefde voor de natuur, weergalmen nog steeds in de harten van haar bewonderaars. Haar hechte band met Putten, zowel haar verering van de natuur als haar verhalen over de oorlogsgeschiedenis, maakt haar de perfecte naamgeefster voor een wijk onderschreven door straten die de grootheden van de literatuur eren.
Op de plek waar Café 't Trefpunt ooit zijn gasten verwelkomde, zullen binnenkort tien nieuwe woningen verrijzen, als een eerbetoon aan de culturele erfenis van het café en de gemeenschap. In een hartverwarmend gebaar heeft het college besloten de woningen niet langer te identificeren als Garderenseweg 62, maar als Trefpunt, een naam die doet denken aan de warmte en gezelligheid die het café kenmerkten. Daarmee wordt het verleden levendig gehouden, en de harmonie tussen geschiedenis en moderniteit gevierd.
Een extra laag van betekenis wordt toegevoegd aan het straatnaambord, met de vermelding van 'tante' Annie Grotenhuis, die decennialang het café beheerde en vormgaf tot een ontmoetingsplek vol passie en toewijding. Haar nalatenschap wordt op een sierlijke en passende manier vereeuwigd, onderstreept door haar naam als eerbetoon op het straatnaambord. Zo blijven de herinneringen aan Café 't Trefpunt levend in de geest van de Puttenaren, als een ode aan cafeïne en cultuur.