Binnenkort valt de laatste papieren editie van de afvalwijzer op de mat

Foto: Redactie

Binnenkort ontvangen de inwoners van Putten de Afvalkalender 2020. Dit is de laatste afvalkalender die de gemeente Putten huis-aan-huis zal bezorgen.

Veel inwoners maken al gebruik van de website www.mijnafvalwijzer.nl of de Afvalwijzer app van AddComm. Wijzigingen gedurende het jaar zijn voor de gemeente online makkelijk door te voeren. Zo hebben alle inwoners altijd de juiste informatie.

De gemeente adviseert aan alle gebruikers van een smartphone om de gratis app ‘Afvalwijzer’ van AddCom te downloaden. Via deze app is makkelijk te zien wanneer welk afval wordt opgehaald. Ook is hier het AfvalABC met meer informatie over de verschillende afvalstromen te vinden. Inwoners die hulp nodig hebben bij het instellen van de app kunnen hiervoor terecht bij de medewerkers van het gemeentehuis. Zij kunnen hierbij helpen.

Via www.mijnafvalwijzer.nl is de afvalwijzer ook te downloaden en te printen. Lukt het niet om de afvalwijzer zelf te printen, dan is het mogelijk om een kalender telefonisch aan te vragen bij de Servicebalie via telefoonnummer 0341 – 359 611.

Op de Afvalkalender 2020 is meer informatie over de tarieven, afvalzakken, verkoopadressen en aanbiedingsregels te vinden. De Afvalkalender geeft ook informatie over het Afvalbrengstation en het laten ophalen van grof afval. Inwoners die bruikbare spullen hebben die ze niet meer gebruiken kunnen deze inleveren bij een van de kringloopwinkels in Putten.