Met veel diverse activiteiten heeft het Winterfeest voor ieder wat wils

Foto: Erik Rudolfs

Winkelcentrum Putten wordt zaterdag 14 december van 14.00 uur tot 21.00 uur omgetoverd tot een indrukwekkend winters decor. Met een kerstmarkt, livemuziek, verrassende kinderactiviteiten en lekker eten heeft het Winterfeest voor ieder wat wils.

Nieuw dit jaar is het gezellige Eskimo dorp. Kom langs en beleef hoe het is om als Eskimo te leven. Spot Iris de Eskimo, neem een kijkje in haar iglo en ontmoet haar sledehonden. Het is deze dag mogelijk haar husky’s te knuffelen en te aaien. Eskimo’s komen door middel van wakvissen aan eten. Tijdens deze dag kunnen bezoekers dit ook beleven en kunnen ze er zelfs een té gekke prijs mee winnen.

In de Molenstraat zullen kunstenaars ijsblokken omtoveren tot ware kunstwerken. Het carven van de kunstwerken is een prachtig gezicht en levert ieder jaar weer schitterende resultaten op.

Na het succes van vorig jaar komt ook het Winter Theater weer terug. Verschillende koren en dansgroepen zullen optreden. Zo zullen de kinderen van Badabounce performances geven en kunnen de aanwezigen luisteren en kijken naar Popkoor Just Fun, Swinging Harderwijk en vocalgroep 5Hoog. Naast de verschillende optredens zal er in het theater ook een kunst expositie te zien zijn met onder andere schilderijen, keramiek en andere kunstwerken.

Ook kunnen belangstellenden leren hoe ze een ballonfiguur maken tijdens de workshop van BallonnenMarjoke. Inschrijven kan via [email protected] of tijdens de Wintermarkt op de lijst. Maximaal tien kinderen per workshop. Dus wees er snel bij.

Naast al deze optredens kan het winkelend publiek in het centrum op diverse plekken nog veel meer live muzikanten tegen. Zo kunnen ze genieten van het 7-koppig mannenkoor B-Eagles en shantykoor de Kajuitzangers. In de historische Oude Kerk wordt het mini-kerstconcert ‘Joy to the world’ gegeven.

Als vanouds zal er weer een sfeervolle kerstmarkt zijn waar kerst- en winterproducten te koop zijn en leuke activiteiten plaats vinden. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Zo zijn er vers bereide wintergerechten, zoals erwtensoep, oliebollen en natuurlijk warme chocolademelk te verkrijgen op de kerstmarkt. Midden in het centrum staat dit jaar de ‘Boom van Hoop’ waar men een wens in kan hangen.

Voor de kinderen belooft het ook een feestje te worden, want het Winterfeest staat bol met leuke kinderactiviteiten zoals een Meet and Greet met Elsa en Olaf en het sprookjesachtige Winterwonderland plein van KindCentrum Putten waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, knutselen en marshmallows smelten bij het kampvuur. Ook kunnen ze een rondritje maken in het wagentje met paard Bartje.

En mis ook de ‘Trekker Light Tour’ niet. Een optocht van ongeveer vijfentwintig met lichtjes versierde trekkers rijden door Putten. Zij zullen ‘s avonds eindigen in de Verlengde Dorpsstraat en daar nog te bezichtigen zijn.

WCP (Winkelcentrum Putten), VVV Putten en het WCP-Activiteitenteam zetten de komende dagen de laatste puntjes op de ‘i’ en dan kan iedereen genieten van een verrassend Winterfeest programma.

Kortom; reden genoeg om 14 december Winkelcentrum Putten te bezoeken. Zie voor uitgebreide informatie, het programma en de plattegrond: www.winkelcentrumputten.nl.http://www.winkelcentrumputten.nl