Kringloopwinkel Overnodig heeft nieuw pand gekocht

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Kringloopwinkel Overnodig heeft een nieuw pand gekocht aan de Achterstraat 77 (waar voorheen Kok Wonen was gevestigd) en hoopt daar eind april 2020 haar activiteiten voort te kunnen zetten. Tot die tijd blijven de kringloopwinkels aan de Dorpsstraat 97 en de Engweg 21 geopend.

Onder toeziend oog van het voltallige bestuur hebben secretaris Ruud van Drie en voorzitter Cornelis Klomp van Kringloopwinkel Overnodig gisteren (maandag 2 december) hun handtekening onder de koopakte gezet. En daarmee was de koop van het pand een feit.

Bouwbedrijf Van de Kolk uit Garderen begint in januari met de verbouwing en hoopt het pand binnen zes weken op te leveren. Daarna verhuizen de vrijwilligers van de kringloopwinkel de complete inrichting en inboedel naar het pand aan de Achterstraat om daar de winkel in te kunnen richten. Eind april hoopt men de nieuwe winkel te openen. Het nieuwe pand bevat behoorlijk meer vierkante meters waardoor de meubelhal komt te vervallen. “We kunnen dan alles in dat ene pand kwijt. Daar zijn we blij mee”, aldus Klomp. “Ondanks de aankoop van dit nieuwe pand kunnen de goede doelen ervan uitgaan dat we hen blijven ondersteunen. Dus iedereen kan gewoon aanvragen blijven doen. Het belangrijkste criterium is dat de doelen een lijntje met Putten moeten hebben. We blijven een vrijwilligersorganisatie, waardoor er geen gelden afvloeien naar werknemers of directie.”
Het pand aan de Dorpsstraat 97 was sinds 1985 in het bezit van Kringloopwinkel Overnodig. In 2003 kwam de winkel aan de Engweg erbij.

De gemeente Putten wil het winkelbestand graag centreren in een kleiner gebied. Hierdoor wordt de leegstand van panden aan banden gelegd. De gemeente gaat daarom het gedeelte van de Dorpsstraat waar ook de huidige kringloopwinkel gevestigd is beschikbaar maken voor woningen en heeft daarom de winkelbestemming van het pand gehaald. Ook de Boni moet op zoek naar een andere plek, omdat ook van dat perceel de winkelbestemming af gaat. Het pand van Kok Interieurs aan de Gervenhof 35 wordt als een eventuele optie voor de supermarkt bezien.