Gemeente helpt bij vinden nieuwe zorgverzekering

Foto: Archief

Voor inwoners die gebruik maken van de collectieve zorgverzekering van het Zilveren Kruis, met korting van de gemeente Putten, verandert de situatie. Deze verzekering vervalt namelijk met ingang van 1 januari 2020. De gemeente Putten biedt hulp aan bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering voor 2020.

Het Zilveren Kruis zet deelenemers die niets doen automatisch over naar een vergelijkbaar pakket. Het kan zijn dat men dan duurder uit is dan nu het geval is. Daarom biedt de gemeente Putten verschillende opties om een andere zorgverzekering te kiezen die bij de omstandigheden past.

Zo is het mogelijk om er eens een vrijwilliger naar te laten kijken. Dit kan bij het Financieel Café Putten in Stroud. Onafhankelijke vrijwilligers helpen om de best passende zorgverzekering te vinden. Bel voor het maken van een afspraak naar Stimenz via telefoonnummer 088-7846 464. Vraag naar ‘Team Putten’. Het Financieel Café is een initiatief van Humanitas Noord-Veluwe, Stimenz Putten en Welzijn Putten.

Ook kunnen inwoners die gebruik maken van de collectieve zorgverzekering zelf online zoeken en een nieuwe zorgverzekering uitkiezen. Dat kan via www.poliswijzer.nl/putten. Deze vergelijkingswebsite heeft de gemeente Puttten speciaal gemaakt voor inwoners van Putten. Op deze manier wil de gemeente helpen bij het kiezen van een passende zorgverzekering.

Of bel voor telefonisch advies. Gediplomeerde experts van Poliswijzer kunnen onafhankelijk adviseren over een nieuwe verzekering. Of hulp bieden bij het overstappen. Poliswijzer is te bereiken op werkdagen van 9.00 tot 17.30 uur via telefoonnummer 050-2111 456.

Neem bij overige vragen over bovenstaande informatie contact op met mevrouw Ax van de gemeente Putten. Zij is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag via telefoonnummer 0341-230 215. Of mail naar [email protected].

Iedere inwoner van Putten die hulp kan gebruiken bij bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen, een uitkering of het invullen van een formulier kan elke dinsdag en woensdag terecht bij het Financieel Café Putten in Stroud (Brinkstraat 91). Kijk voor de openingstijden en meer informatie op welzijnputten.nl/financieel-cafe. Of bel 088-7846 464.