Rakhorst Autoservice sponsort de vrijwilligers van Vogelvereniging ‘de Putter’

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

De vrijwilligers van Vogelvereniging ‘de Putter’ zijn door hun nieuwe T-shirts duidelijk herkenbaar voor bezoekers aan hun jaarlijkse vogelshow. Deze shirts zijn gesponsord door Leo Rakhorst, eigenaar van Rakhorst Autoservice. Gert Ligtermoet, voorzitter van de vogelvereniging, nam de shirts in ontvangst.

Rakhorst krijgt een rondleiding en verwonderde zich over de vele verschillende soorten vogels die tijdens de vogelshow te zien zijn. “Erg mooi om te zien. Ik vind het leuk om dit soort verenigingen te sponsoren.”

Op dit moment is de vogelshow in volle gang en bezoekers zijn nog van harte welkom tot en met zaterdag 16 november. “Het hoogtepunt van het verenigingsjaar van Vogelvereniging ‘de Putter’ is onze jaarlijkse vogelshow”, legt Ligtermoet uit. “Tijdens deze show zijn er meer dan vierhonderdvijftig vogels te bewonderen. Ook dit jaar kunnen onze bezoekers weer genieten van een grote verscheidenheid aan soorten en kleuren. Zoals kleur en postuur kanaries, Australische en Afrikaanse tropische vogels, standaard en kleur grasparkieten, Australische en Afrikaanse grote parkieten en duiven. Alle vogels die bezoekers hier kunnen zien zijn gekweekt in Puttense volières. We hebben ruim honderd enthousiaste leden, waarvan de jongste vijf jaar is en de oudste 83. Ook ons oudste lid is nog zeer actief bezig binnen de vereniging.”

Afgelopen woensdag zijn de vogels door zeven keurmeesters gekeurd en de prijzen zijn inmiddels uitgereikt. Bezoekers zijn welkom om de vogels te bekijken. Dat kan nog vandaag (vrijdag 15 november) tot 22.00 uur en morgen (zaterdag 16 november) is de vogelshow te bezoeken tussen 10.00 uur en 16.00 uur

De entree is gratis. De catalogus van de show kost 2.50 euro. Ook de bekende tombola is aanwezig en voor de kinderen ligt er altijd een kleurplaat klaar.