‘Stop met onderzoeken, maak een keuze en kom met een voorstel voor een nieuwe woonwijk’

Foto: Redactie

Hoogendijk, fractievoorzitter van Gemeentebelangen heeft zorgen over de onverantwoorde keuzes die de afgelopen jaren zijn gemaakt.

“We zijn de enige gemeente in deze regio waar het inwoneraantal afneemt. Daarmee neemt de vergrijzing toe. En ook al gaat het economisch voor de wind, in Putten gaan we bezuinigen en tegelijkertijd smijten we ook geld over de balk.”

Hoogendijk vervolgt: “Na tien jaar heeft deze coalitie, dit college, dat maar blijft onderzoeken en onderzoeken, niets bereikt om een nieuwe woonwijk te realiseren. Rimpeler stond al in de kinderschoenen voordat Wij Putten werd opgericht. We moeten verder en uitvoering geven wat we al voor de verkiezingen zeiden, bouwen, bouwen, bouwen. Een voorstel van het college is nodig, dus stoppen met blijven onderzoeken, maak een keuze en kom met een collegevoorstel om de raad een besluit te laten nemen over het realiseren van een nieuwe woonwijk. Hier dienen we dan ook een motie voor in.”

“De wethouder had, tijdens een bijeenkomst van de bedrijvenkring, een verhelderend antwoord over het aanleggen van een rondweg. Hij gaf aan dat een rondweg zin moet hebben en dat het zin heeft als daarbij ook een nieuwe woonwijk wordt betrokken. We hebben er geen vertrouwen in dat het college nog met iets gaat komen. Als je je teveel door de provincie laat leiden dan komt er geen rondweg. Samen met het CDA komen we dan ook met een motie”, aldus Hoogendijk.

Ook als het gaat om het groot onderhoud van de sportvelden is het college niet voor uit te branden. Een toezegging van de wethouder maar is er nog steeds geen evaluatie van het huidige sportbeleid en dus ook geen duidelijkheid over het oplossen om de scheefgroei binnen de sportsubsidies te voorkomen. Ook daarin vindt Gemeentebelangen, samen met het CDA dat een motie nodig is om dit als raad te voorkomen.”

Gemeentebelangen komt ook nog met een motie, waarin het college wordt opgeroepen om met een alternatief te komen voor mensen die nu nog gebruik maken van de collectieve zorgverzekering voor minima. “We hopen op steun vanuit de andere partijen in gemeenteraad. Anders kan Gemeentebelangen niet anders concluderen dat met het afschaffen van de gemeentepolis deze coalitie van ChristenUnie, SGP en Wij Putten een bezuiniging van 50.000 euro afwentelt op de 185 minima die nu verzekerd zijn via de gemeentepolis. Ook hierin ziet Gemeentebelangen een belangrijke reden om een motie in te dienen.”