Huis op de hoek van de Bakkerstraat en de Verlengde Dorpsstraat stond enige tijd in de brand

Even voor 17.00 uur kreeg de brandweer de melding over een brand in een huis aan de Verlengde Dorpsstraat. Er werd met groot materieel uitgerukt en de vlammen sloegen uit het dak.

Omliggende winkels werd verzocht hun deuren tijdelijk te sluiten en automobilisten die hun auto op het parkeerterrein bij Albert Heijn hadden geparkeerd werden door een boa omgeleid. Verder heeft de brandweer een groot gedeelte van de Verlengde Dorpsstraat afgezet.

Er waren meerdere brandweerkorpsen opgeroepen om de brand te blussen. Omdat het in het winkelcentrum van Putten gebeurde trok de brand veel bekijks. Inmiddels is de brandweer bezig de rook uit het pand te krijgen en heeft daarvoor wat ramen ingetikt. Er is niet bekend hoe de brand is ontstaan en er zijn geen gewonden gevallen.

Het bewuste pand op de hoek van de Verlengde Dorpsstraat en de Bakkerstraat, waar nu dan brand heeft gewoed, is velen al jaren een doorn in het oog. Ook de Puttense politiek spreekt al heel wat jaren over dit pand dat al tientallen jaren leeg staat. Vooral Wij Putten zet het onderwerp regelmatig op de agenda van de gemeenteraad. “Het kan niet zo zijn dat we flink investeren in de opwaardering van het centrum, maar deze rotte puist bij de entree van de historische kern laten voortbestaan”, zei Wij Putten raadslid Van den Hoek een aantal jaren geleden in de commissie Ruimte.