Sinterklaas komt samen met zijn pieten aan in de haven

Foto: A. Westphal-Kreeftmeijer

Gelukkig hoeven de kinderen nog maar heel even te wachten, want aanstaande zaterdag is zover. Dan komt de Sint weer in het land. Samen met meer dan vijftig pieten en pietenfanfare ´de Peppernuts´ brengt hij ook een bezoek aan Putten.

Rond 13.00 uur komt hij met de stoomboot aan in de haven van Putten waarna hij om ongeveer 14.15 uur zijn rondgang start in Winkelcentrum Putten. Op de kade en bij het gemeentehuis zal de pietenfanfare met hun vrolijke muziek de pieten laten dansen en de kinderen begeleiden tijdens het toezingen van de Sint en zijn gevolg. Natuurlijk worden er pepernoten uitgedeeld en kunnen kinderen met de Pieten op de foto.

Na de eerste rondgang per koets zal het bestuur van de winkeliersvereniging WCP om 14.30 uur de Sint verwelkomen op het bordes van het gemeentehuis. Vervolgens zal de Sint om 15.00 uur zijn rondgang vervolgen.

In multicultureel centrum Stroud zal om 16.00 uur het feest beginnen met een verrassende Pieten Goochelshow. Ook mogen de kinderen de Sint een handje, verlanglijstje of kleurplaat geven en zullen er gezellige liedjes gezongen worden. Natuurlijk maken de Pieten een dansje en delen zij heerlijke pepernoten uit. De toegang is gratis. Rond 16.30 uur is het programma rond de komst van Sinterklaas afgelopen.

De organisatie van de intocht, de rijtoer en het feest in Stroud is in opdracht van de winkeliersvereniging in handen gegeven van de VVV. Die wordt bijgestaan door een speciaal Sinterklaas Comité dat een beroep kan doen op zo’n vijftig vrijwilligers.