Speeddaten op Transport en Logistiek Banenfestival

Foto: Pixabay

Regionale en toonaangevende (familie)bedrijven St. van den Brink Transport, Van de Brug Int. Tanktransport, Ploeger Logistics, NE DistriService zijn op zoek naar vakmensen en enthousiaste leerlingen.

Daarom organiseren zij op zaterdag 2 november als Vereniging CTL (Centrum voor Transport en Logistiek) het Banenfestival in Nunspeet. Iedereen die wil werken en/of leren in de Transport en Logistiek is uitgenodigd om langs te komen. Landstede MBO, Van Buuren Opleidingen en STL zijn ook aanwezig om alle informatie over diploma’s en certificaten te geven. Tijdens het Banenfestival kunnen belangstellenden van 10.00 uur tot 13.30 uur de deelnemende bedrijven beter leren kennen op het terrein van NE Distriservice aan de Energieweg 28 in Nunspeet. Naast de speeddate zijn er diverse activiteiten. Er is een trucksimulator en met een VR-bril worden de aanwezigen ondergedompeld in de logistieke sector. Maar ook echt zelf rijden in een truck of een heftruck besturen behoort tot de mogelijkheden.

De vraag naar goed opgeleide werknemers blijft onveranderd groot. Daarom heeft de sector besloten om ook voor 2019 subsidie beschikbaar te stellen voor het opleiden van 2.000 extra chauffeurs. Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om vrachtwagenchauffeur te worden. Transportbedrijven zijn daar blij mee, want de sector staat te springen om vrouwen met lef. De vrijheid en verantwoordelijkheid in combinatie met baanzekerheid en flexibele werktijden zijn aantrekkelijke aspecten van het vak. Zo blijft er tijd over voor privé- en gezinsleven. Het mooiste blijft de beheersing van een gigantische truck en de liefde voor het op de weg zijn en dat is gelijk voor mannen én vrouwen.

Iedereen die graag in de dynamische sector aan de slag wil en zeker wil zijn van een plaatsingsgesprek op zaterdag 2 november kan zich vooraf aanmelden via www.zekervaneenbaan.nl/banenfestival.