Prinses Beatrix sprak met familieleden van razziaslachtoffers

Klokslag 17.00 uur kwam prinses Beatrix aan bij het gemeentehuis van Putten. Veel nabestaanden van de razziaslachtoffers en overige belangstellenden stonden de Prinses op te wachten.

In het gemeentehuis was er een besloten bijeenkomst voor nabestaanden. Prinses Beatrix sprak met enkele nabestaanden tijdens deze informele ontmoeting tussen familieleden van razziaslachtoffers. Na deze ontmoeting liep Prinses Beatrix naar de Oude Kerk en woont daar, op dit moment, de herdenkingsdienst bij.

Tijdens deze herdenkingsbijeenkomst werden er toespraken gehouden door de heer Van den Hoorn (voorzitter van de Stichting Oktober 44), burgemeester Lambooij en staatsecretaris Blokhuis. Aansluitend was er ruimte voor bijbellezingen, meditatie, zang en gebed. De bijeenkomst werd afgesloten met het zingen van het Wilhelmus.

Na het vertrek van Prinses Beatrix wordt de stille tocht gelopen van de Oude Kerk naar de herdenkingshof. Om 19.00 uur begint de jaarlijkse herdenking en kranslegging bij het monument ‘De Vrouw van Putten’.