Zangvereniging De Lofstem zingt nieuw lied tijdens de herdenking

Foto: Archief

Gemengde Zangvereniging De Lofstem maakt de tekst van het nieuw geschreven lied ‘Herdenking Putten’ bekend, zodat bezoekers aan de razziaherdenking de tekst alvast een beetje herkennen en weten wat er gezongen wordt.

Tijdens de razziaherdenking vanavond (woensdag 2 oktober) zal de gemengde zangvereniging ‘de Lofstem’, bij de Vrouw van Putten, een tweetal liederen ten gehore brengen.

Een van de liederen die het koor zingt is hier speciaal voor gemaakt en heeft als titel ‘Herdenking Putten’ meegekregen. Dominee J. van Amstel heeft een mooie en indrukwekkende tekst geschreven en dirigent Leander van der Steen heeft er een koorbewerking van gemaakt. Het lied wordt gezongen op de melodie van Psalm 79. De Lofstem wil de tekst van het lied graag van tevoren bekend maken, omdat de aanwezigen dan precies weten wat er gezongen wordt. Hieronder zijn de woorden van ‘Herdenking Putten’ alvast te lezen.

De mannen zijn uit Putten meegenomen en velen zijn in Duitsland omgekomen.
De vaders moesten allen achterlaten en naar het scheen zijn zij door God verlaten.
Hun vrouwen, diep in rouw, bleven in grote trouw hun kinderen verzorgen.
Het hele dorp viel stil, zich voegend naar Gods wil, de hemel leek gesloten.

En in de kerk zijn zij bijeengekomen, als moeders trouw hun kindren meegenomen.
Daar vroegen zij aanhoudend om Gods zegen.
Die hebben zij voor allen meegekregen als troost voor dag en nacht, voor elk die God (heil) verwacht en op de HEER blijft hopen.
Zo is er troost in nood, wordt Gods genade groot en gaat de hemel open.