Ledenraad Rabobank steunt dementievriendelijk Putten

Foto: Redactie

In de week van de Dementie gaf de ledenraad van de Rabobank Putten groen licht voor een financiële ondersteuning aan de organisatie die de week van de  dementie houdt.

Coen Nap, kantoordirecteur van de Rabobank Putten, overhandigde vandaag (woensdag 18 september) de bijbehorende cheque bij de informatiekraam op de markt.

“Wij zijn, als bank, met een vestiging in Putten aanwezig. Daar werken nog echte mensen en een deel van onze adviseurs is geschoold in het omgaan met mensen die aan dementie lijden. Zij bezoeken ook mensen thuis. Voor veel ouderen is dit een reden om lid te worden van onze bank. De Week van de Dementie is, voor ons, ook aanleiding om weer een extra cursus te organiseren voor nieuwe medewerkers. Als dementievriendelijke organisatie steunen we dan ook van harte dit initiatief en de activiteiten die worden georganiseerd. Het is belangrijk om aandacht voor dementie te hebben, omdat dit iets is waar één op de vijf mensen mee te maken krijgt.”

Jos van der Deure (bestuurslid Alzheimer Nederland), Astrid van Schaik (Theater Stroud) en Reijer van den Brink (Kindcentrum Putten) nemen de cheque die maar liefst 3800 euro beslaat in ontvangst. “We zijn heel erg blij met dit fntastische bedrag. En kunnen hiermee weer veel doen om Putten dementievriendelijk te maken.”