Het Mantelzorgcompliment is een speciale waardering voor mantelzorgers

Foto: Gemeente Putten

Het Mantelzorgcompliment is een jaarlijkse waardering van de gemeente Putten voor mantelzorgers. Iedere mantelzorger, die aan de voorwaarden voldoet, kan nu het Mantelzorgcompliment ter waarde van 100 euro aanvragen.

Iedereen die onbetaalde zorg heeft verleend in 2019 gedurende een periode van meer dan drie maanden en daar meer dan acht uur per week mee bezig was en deze zorg in Putten heeft verleend kan zich aanmelden voor dit compliment.

Dit jaar is er een speciale waardering voor jonge mantelzorgers (leeftijd 6 tot en met 17 jaar), waarbij het compliment is opgedeeld in een geldbedrag en een leuke activiteit.

Aanvragers die ervoor kiezen om het bedrag te laten bijschrijven op de WCP-spaarkaart krijgen dit jaar van de winkeliersvereniging Putten (WCP) 10 euro extra.

Mantelzorg is en blijft onbetaalbaar. Het mantelzorgcompliment is dan ook geen financiële vergoeding, maar een waardering vanuit de gemeente Putten voor alle onbetaalde hulp die mantelzorgers bieden in het dorp. Er kan één compliment per mantelzorger worden uitgekeerd.

Vraag het mantelzorgcompliment 2019 aan via de website van Welzijn Putten www.welzijnputten.nl. Klik op de rode knop met de tekst ‘Mantelzorgcompliment aanvraagformulier 2019’. Aanvragen is mogelijk tot en met vrijdag 25 oktober 2019. Mantelzorgers die wat ondersteuning nodig hebben bij het digitaal aanvragen van het mantelzorgcompliment kunnen elke dinsdagmorgen van 9.00 uur tot 11.00 uur en donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur bij Welzijn Putten terecht. Welzijn Putten is te vinden in Stroud aan de Brinkstraat 91.

Reacties