Bezoek de tijdelijke expositie ‘(Over)leven in de 2e Wereldoorlog’

Foto: Redactie

De tijdelijke expositie met het thema ‘(Over)leven in de 2e Wereldoorlog’ in het Historisch Museum De Tien Malen is nog bezichtigen tot en met zaterdag 31 augustus.

Het thema wordt aan de hand van een aantal markante, specifieke voorwerpen uit de oorlogsperiode zichtbaar gemaakt. Voorwerpen waar ‘een verhaal’ aan vastzit. Een deel van de voorwerpen komen uit Putten en zijn specifiek gekoppeld aan de Puttense oorlogsperiode. De andere voorwerpen komen uit de rest van Nederland.

Daarnaast is deze maand ook nog de mogelijkheid om de kleine expositie met voorwerpen van ‘Het Kruikje’, enkele foto’s en informatie over 100 jaar Bauhaus te bezichtigen. In 1933 startten Marguerite Friedländer en Franz Wildenhain de pottenbakkerij ‘Het Kruikje’ (voorheen kunstaardewerkfabriek De Lilliputter).Het Kruikje werd snel bekend in Nederland.

Het Historisch Museum De Tien Malen is te gast op landgoed Schovenhorst en is een klein, knus museum dat de bezoekers terugvoert in de historie van Putten en omgeving. De vaste expositie geeft een beeld weer van het steentijdperk tot aan de jaren vijftig van de vorige eeuw. De geschiedenis van het dorp komt tot leven met landkaarten, foto’s, tekeningen en op schaal gemaakte kijkkasten van bijvoorbeeld een boerderij en grafheuvel. Een grote verzameling ambachtelijke – en agrarische gereedschappen en werktuigen maken het plaatje compleet. Er is tevens een kleine schoolklas ingericht met diverse attributen uit de schoolperiode van de vorige eeuw.

Historisch Museum De Tien Malen is gevestigd aan de Garderenseweg 97 in Putten en is tot en met zaterdag 31 augustus geopend van dinsdag tot en met zaterdag tussen 13.30 uur en 16.30 uur. De entreeprijs bedraagt 3.00 euro voor volwassenen. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen en kinderen van 4 tot 12 jaar betalen 1.50 euro voor een kaartje.

Kijk voor meer informatie over het museum op de website www.detienmalen.nl.