Straatacts, acrobatiek theater, kunstenaars en livemuziek vullen het centrum van Putten

Foto: Ottfriedt

Straatacts, acrobatiek theater, kunstenaars en livemuziek is een kleine greep uit het aanbod van wat het winkelend publiek tegen kan komen tijdens KIEK es Putten op zaterdag 10 augustus.

Dit evenement wordt voor het eerst georganiseerd in Winkelcentrum Putten en belooft een waar spektakel te worden. Vele kunstenaars zullen tijdens het evenement hun technieken en hun werk laten zien. Ook is er de mogelijkheid om een eigen kunstwerk te schilderen en worden er diverse workshops en demonstraties gegeven waarbij belangstellenden soms ook zelf aan de slag kunnen gaan.

Midden in het dorp wordt een podium opgebouwd waar onder andere de plaatselijk band Ned Need zal optreden met covers. Er tegenover vindt een knusse kunstmarkt plaats met kunstobjecten en demonstraties. Al slenterend door de winkelstraten kan het publiek zomaar de ‘laatste der drakenhoeders’ tegen het lijf lopen. Hij is op pad met een uitgestorven gewaand, maar springlevend en vuurspuwend drakenskelet. Fullstop brengt de wereld van boeken tot leven door middel van circus, muziek, theater en dans. Of neem een kijkje bij de Malle Kwast en bewonder de woodcarvers die met de kettingzaag mooie sculpturen maken. Het is ook mogelijk om zelf het carven eens te ervaren. Ook wordt een demonstratie foodstyling & carving gegeven waarbij groente en fruit ware kunstwerkjes worden. Zelf proberen mag ook.

Al deze activiteiten en voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Het volledige programma met plattegrond is te vinden op www.winkelcentrumputten.nl en zal tijdens het evenement verspreid worden en verkrijgbaar zijn bij de verschillende stands.

KIEK es Putten vindt plaats in Winkelcentrum Putten tussen 13.00 uur en 17.00 uur op zaterdag 10 augustus. KIEK es Putten wordt georganiseerd door Cultuurkust en VVV Putten+ in opdracht van Winkelcentrum Putten.