Pak een fiets, verken de omgeving en plaats de fiets op een andere locatie weer terug

Foto: Redactie

OV-reizigers, toeristen of inwoners die willen reizen met de fiets, kunnen nu ook in Putten gebruik maken van een KeoBike. KeoBike is een innovatief deelfietsconcept van mobiliteitsaanbieder Keolis Nederland.

Het concept is een toevoeging op het bestaande openbaar vervoer in Putten. Op het station en bij de bushalte Centrum aan de Voorthuizerstraat staat een carrousel met elk twaalf beschikbare KeoBikes.

Koekkoek, wethouder mobiliteit, over de komst van de deelfietsen: “Dit is een prachtige aanvulling op het openbaar vervoer. Het is een mooi en betaalbaar systeem voor de gebruikers. Maar ook voor de gemeente. KeoBike wilde alleen een stukje grond met een verstevigde ondergrond. Voor het overige hebben ze alles zelf geregeld. Ook het onderhoud van de fietsen en de carrousel doet KeoBike. Vooral voor bezoekers is het een ideale manier om Putten en omliggende plaatsen te verkennen.”

De plaatsing van de carrousels is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de gemeente Putten, de provincie Gelderland en Keolis Nederland. Hiermee breidt het aantal locaties van het deelfietsconcept zich verder uit op de Veluwe.

“In 2016 is regionale vervoerder Keolis Nederland gestart met KeoBike. Inmiddels zijn er 44 locaties en bijna 500 KeoBikes op de Veluwe. KeoBike is vernieuwend, past bij de ontwikkelingen in de samenleving en bij onze visie op ketenmobiliteit. Het is onze reactie op de visie ‘openbaar vervoer’ van de provincie Gelderland”, legt Rob Plooy van KeoBikes uit. “Via de KeoBike app huren reizigers gemakkelijk en snel een fiets. Kosten voor een hele dag huur bedragen slechts 3 euro. Bij de carrousel lokaliseert de app de gereserveerde KeoBike. Nadat het nummer van de KeoBike op de app is ingevoerd, verandert de smartphone in een veilige, digitale fietssleutel. Met één druk op de knop wordt het slot geopend en fiets je weg. Uniek aan de KeoBike ten opzichte van andere deelfietsen is dat de fiets bij alle carrousels kan worden gehuurd en ingeleverd.”