Wethouder Gerritsen kondigt vertrek aan

Gerritsen tijdens de start van woonwijk Rimpeler.
Gerritsen tijdens de start van woonwijk Rimpeler.
Foto: Redactie

Wethouder Gerritsen legt zijn functie per 1 september neer. Dat vertelde hij gisteravond (woensdag 10 juli) na de raadsvergadering.

Gerritsen is in mei 2006 tot de coalitie toegetreden en wil er dus na ruim dertien jaar mee stoppen. Deze SGP-wethouder heeft al die jaren financien in zijn portefeuille gehad en heeft de gemeente Putten door de economische crisis geleid.

Aan het einde van de raadsververgadering, waarin de koersnota werd behandeld, gaf Gerritsen aan: “Dit is een memorabele avond. De kaders voor de begroting zijn vastgesteld, waardoor we ook voor de komende jaren een sluitende begroting kunnen opstellen.”

Burgemeester Lambooij over het vertrek van Gerritsen: “Alle begrip natuurlijk. Gerritsen nadert de pensioengerechtigde leeftijd en is ruim dertien jaar wethouder geweest. Logisch dat je dan een stap terug wilt doen. Wij zullen hem zeker missen.” Lambooij vervolgt: “Wethouder Gerritsen speelt een belangrijke rol binnen het gemeentebestuur. Hij is deskundig, scherp en loyaal aan de publieke zaak. Kortom, een stabiel bestuurder. Putten is hem veel dank verschuldigd.”

Het officiële afscheid staat gepland voor de raadsvergadering van 5 september 2019.