In Putten één procent minder treinreizigers dan in 2017

Foto: Archief

NS maakte vandaag (donderdag 4 juli) de in- en uitstapcijfers over 2018 van alle stations in Nederland bekend. In 2018 is het aantal in- en uitstappers met 2,2 procent gestegen op een gemiddelde werkdag. In het weekend is de stijging zelfs 4,2 procent. De totale groei is daarmee 2,7 procent. Hoe zit dat in Putten?

In Putten stapten in 2018 dagelijks 1904 mensen in of uit de trein. Dat is een procent minder dan het jaar daarvoor. Toen telde de NS gemiddeld 1915 reizigers per dag op het station in Putten.

Volgens de Nederlandse Spoorwegen heeft de stijging te maken met de economische groei en de verbetering van de dienstregeling. Het totaal aantal reizen op een gemiddelde werkdag bedraagt ongeveer 1,3 miljoen. De stijging van het aantal in- en uitstappers concentreert zich vooral in de stedelijke gebieden en is in de spits groter dan in de dalperiode.

Net als voorgaande jaren is Utrecht Centraal het grootste station van Nederland met een stijging van 4 procent naar 194.000 in- en uitstappers per werkdag. Het wordt op de voet gevolgd door Amsterdam Centraal dat even snel groeit naar 192.000. De groei op de vijf grootste stations (Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Schiphol Airport) is net als vorig jaar gemiddeld 5 procent.

Utrecht Leidsche Rijn is voor het tweede jaar op rij de snelste stijger. Daarom deelt de NS daar vandaag in de avondspits Raket-ijsjes uit aan de reizigers.