‘Een kleine beurs van ouders mag geen reden voor sociale uitsluiting van kinderen zijn’

Foto: Gemeente Putten

De feestelijke startbijeenkomst van Leergeld Randmeren vond vorige week plaats. Wethouder Priem was hierbij aanwezig namens de gemeente Putten.

Leergeld Randmeren is een stichting die kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar financieel ondersteunt, zodat zij kunnen meedoen aan school-, sport en cultuuractiviteiten. Steeds meer kinderen in de gemeenten rondom het Wolderwijd kunnen om financiële redenen niet meedoen aan deze activiteiten. Momenteel groeien in de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Putten en Zeewolde 1 op de 10 kinderen op in armoede. Zij staan vaak letterlijk langs de zijlijn. Leergeld Randmeren wil deze kinderen (weer) laten meedoen. De missie is om sociale uitsluiting van kinderen te voorkomen. De kleine beurs van ouders mag geen reden voor sociale uitsluiting van de kinderen.

Door ondersteuning van Leergeld Randmeren kunnen kinderen mee op schoolreis, hun zwemdiploma halen of op muziekles. Daarnaast ondersteunen zij regelmatig bij de aanschaf van een laptop, sportkleding en/of een (tweedehands) fiets. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en het gevoel hebben er bij te horen.

Voor meer informatie over de werkwijze van Leergeld Randmeren kijk op www.leergeld-randmeren.nl.