Gemeente wil met bewoners in gesprek over wonen, toegankelijkheid, vervoer en meedoen

Foto: Gemeente Putten

Wat is er nodig om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in Putten? Kom hierover in gesprek met de Participatieraad, Welzijn Putten, Zorgbelang Inclusief en Gemeente Putten.

Op woensdag 26 juni is er een vrije inloop in de grote zaal van Stroud tussen 17.00 uur en 19.30 uur. De uitnodiging geldt voor alle inwoners van Putten, met en zonder beperkingen, maar ook voor raadsleden, ondernemers, professionals in zorg en welzijn en beleidsadviseurs.

De gemeente werkt samen met haar inwoners, de Participatieraad, Welzijn Putten en Zorgbelang Inclusief aan de inclusieagenda. De inclusieagenda is een plan om ervoor te zorgen dat íedereen (óók mensen met een beperking) mee kan doen in Putten.

Op woensdag 26 juni is iedereen van harte welkom om met de gemeente te spreken over de vier thema’s: wonen, toegankelijkheid, vervoer en meedoen. Welke drempels of belemmeringen worden ervaren op deze thema’s? En welke ideeën zijn er om zaken beter of anders aan te pakken?

Tijdens de bijeenkomst wordt ook het logo ‘Putten voor Iedereen’ onthuld. Het logo symboliseert dat iedereen in Putten welkom is. Ook kunnen belangstellenden zien welke goede voorbeelden er in Putten al zijn. Hierbij valt te denken aan initiatieven op de gebieden wonen, vervoer, toegankelijkheid en meedoen in werk en dagbesteding, vrije tijd, sport en recreatie. Tevens wordt er getoond hoe toegankelijk het nieuwe gemeentehuis zal zijn voor iedereen.

De uitkomsten van de bijeenkomst worden verwerkt in de inclusieagenda. De inclusieagenda wordt in december 2019 aan de gemeenteraad gepresenteerd. De gemeente nodigt  inwoners van Putten alvast uit om deel te nemen aan het inclusiepanel Putten voor Iedereen. Dit panel gaat volgen hoe de inclusieagenda wordt uitgevoerd.