Industrieel erfgoed onder stoom

Foto: Putter Stoomgemaal

Het Putter Stoomgemaal wordt op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) en op tweede Pinksterdag (maandag 10 juni) onder stoom gebracht en is beide dagen geopend voor bezoekers.

Op beide dagen kunnen belangstellenden van 10.00 uur tot 16.00 uur het gemaal bezoeken. Om 10.00 uur beginnen de voorbereidingen om de machine in werking te stellen en om 11.00 uur wordt de machine gestart. Zij blijft tot het einde van de bezoektijd in werking.

De aanwezige vrijwilligers geven graag uitleg en voor zover mogelijk willen ze alle vragen beantwoorden. Voor de kinderen bestaat er de mogelijkheid om een hulpstokersdiploma te halen. Bezoekers die alles in het gemaal gezien hebben kunnen in de schuur, onder het genot van een drankje, de daar opgestelde modellen en miniatuur machientjes op hun gemak bewonderen. Dit alles is gratis, hoewel een bijdrage in de kosten echter zeer op prijs gesteld wordt.

Het Putter Stoomgemaal is te vinden in de Putterpolder aan de oude zeedijk, Arlersteeg 32 in Putten. Bel voor meer informatie naar 033 24 53 257 of 0342 41 44 18 of bekijk de website www.putterstoomgemaal.nl.