De bouw van woonwijk Rimpeler officieel van start

Foto: Redactie

Wethouder Gerritsen verrichte vorige week de officiële openingshandeling van de nieuwe woonwijk Rimpeler. Met een hijskraan legde hij de eerste vloerplaten op zijn plaats.

Hierbij waren de toekomstige bewoners, bouwbedrijven en aannemers aanwezig. De toekomstige bewoners kregen een moker en paaltje in handen. Op de bouwplaats sloegen zij zelf de eerste paal op hun eigen kavel.

“Ik heb uitgekeken naar deze dag. Het is namelijk alweer vijf jaar geleden dat wij in Putten het startsein gaven voor een bouwproject van enige omvang”, zegt Gerritsen. Rimpeler biedt ruimte aan ongeveer 350 woningen. De 75 woningen van de eerste bouwfase zijn allemaal al verkocht. Gerritsen: “Dat zegt denk ik alles over de druk op de woningmarkt. Voor ons als college is dit een aansporing om de vaart erin te houden met de vervolgfases”.

Gerritsen: “Rimpeler, en dat is volstrekt vanzelfsprekend in deze tijd, wordt een duurzame wijk. Zonder gas, mét warmtepompen.” De realisatie van dit nieuwe stukje Putten is vrijwel volledig in handen is van Puttense ondernemers. De wethouder is hier blij mee: “Van Putters en Puttenaren, door Putters en Puttenaren. Dat spreek mij zeer aan”.

De presentatie van de feestelijke middag werd verzorgd door de Abt van Rimpeler; een knipoog naar de rijke geschiedenis van Rimpeler. Voorbeelden van historische vondsten op de bouwlocatie zijn de vier grote boerenerven van 800 tot 1.000 jaar geleden. Deze en andere opgravingen zijn niet onopgemerkt gebleven. Archeologiestudenten van Hogeschool Saxion leren nu het vak in de praktijk in Putten.