Gemeente Putten vraagt opnieuw om mee te denken over de straatnaamgeving in Rimpeler

Foto: Gemeente Putten

Eind vorig jaar heeft de gemeente Putten gevraagd om mee te denken over de straatnaamgeving in Rimpeler. Die oproep heeft geleid tot vele reacties. Mede op basis daarvan heeft de straatnamencommissie zes vrouwennamen voorgedragen aan het college.

Het college heeft het advies overgenomen en de eerste zes straatnamen begin dit jaar vastgesteld. Maar met deze namen zijn nog niet alle straten benoemd. Daarom vraagt de gemeente opnieuw aan de inwoners om met hen mee te denken voor de overige zes straatnamen.

Suggesties over nieuwe straatnamen zijn tot 1 mei door te geven aan Jan Jaap van den Hoek. Dit kan via [email protected] of telefoonnummer (0341) 359 761. Op www.putten.nl/rimpeler is een plattegrond te vinden met de vastgestelde en de nog onbenoemde straatnamen.

Wat voor soort namen zoekt de gemeente? “Namen van vrouwen (al dan niet uit Putten afkomstig) die een bijdrage hebben geleverd aan onze samenleving”, zo luidt de motie over de straatnamen in Putten die unaniem is aangenomen in de raadsvergadering van 8 november 2018. In het kader van het Herdenkingsjaar 2019 kan daarbij gedacht worden aan de periode 1940-1945. Maar hier breder naar kijken mag natuurlijk ook.

In Putten is het college van burgemeester en wethouders verantwoordelijk voor de naamgeving van straten. De keuze die het college maakt, moet echter gebaseerd zijn op een breed gedragen advies. Daarom laat het college zich adviseren door de straatnamencommissie. Die bestaat onder andere uit vertegenwoordigers van Stichting Oktober 44 en het Puttens Historisch Genootschap. De straatnamencommissie beoordeelt de reacties en aangedragen namen vanuit de lokale gemeenschap.