Academieavond over waterstof en windenergie met Joop Bettink en Jan van Beckhoven

Foto: Wij Putten

Wij Putten houdt woensdag 17 april een academieavond over waterstof en windenergie.

Waterstof is dagelijkse kost op televisie en in de krant. Maar waterstof is niet te vergelijken met aardolie of aardgas. Olie en gas zitten in de bodem, waterstof moet gemaakt worden. Daarvoor is bijvoorbeeld elektriciteit nodig. Als die stroom wordt opgewekt door zon of wind, dan is er sprake van groene waterstof. Men spreekt in dit verband ook wel van power tot gas. Als waterstofgas wordt gebruikt, wordt er weer elektriciteit van gemaakt of warmte.

Hoe dat allemaal in zijn werk gaat en wat de voor- en nadelen zijn, komt in de Wij Putten Academie uitgebreid aan de orde. Is het gevaarlijk? Welke toepassingen zijn er? Ingenieur Jan van Beckhoven van het bedrijf HyMove komt op deze academieavond toelichten wat waterstof met name kan betekenen voor de auto-industrie en de installatietechniek.

Het bedrijf Bettink uit Barneveld is aanwezig om toe te lichten welke ontwikkelingen er zijn in de windmolentechnologie. Puttenaar Joop Bettink, eigenaar van het bedrijf, gaat hier alles over vertellen.

Fractievoorzitter Herman Luitjes van Wij Putten: “In twee academies proberen we meer te weten te komen over de energietransitie. Wat mij in de eerste bijeenkomst vooral opviel is dat de energietransitie ook een manier is om op een betaalbare manier energie-onafhankelijk te worden van het buitenland. Dat zal niet morgen gebeuren, maar het kan wel binnen enkele tientallen jaren.”

Iedereen is van harte welkom bij deze Wij Putten Academie op woensdag 17 april in De Huifkar aan de Kerkstraat 67. De avond begint om 19.30 uur.