Tijdens de Koningsspelen staan gezond eten en actief bewegen centraal

Foto: Gemeente Putten

Putten viert vrijdag 12 april van 09.30 tot 12.00 uur de Koningsspelen. Bijzonder veel partijen hebben zich ingezet om deze sportdag voor 1120 kinderen te organiseren.

Het thema dit jaar is ‘HA-TWEE-GO’. Want water drinken is essentieel om goed te functioneren en te presteren. Zeker als je veel beweegt. HA-TWEE-GO houdt een ieder sterk, slim en snel.

De Koningsspelen zijn er voor alle leerlingen van groep 5 tot en met 8 van de veertien Puttense basisscholen. Aangezien er 1120 kinderen deelnemen, is het programma verdeeld over vier locaties. Zo sport groep 5 sport op het terrein van SDC Putten, groep 6 is te vinden op het buitenterrein van Korfbalvereniging de Meeuwen, groep 7 sport in de sporthal van de Meeuwen en bij tennisvereniging de Vale Ouwe en groep 8 houdt zich op rondom en in het Bosbad.

Tijdens de Koningsspelen staan gezond eten en actief bewegen centraal. Dit jaar bestaan de Koningsspelen weer uit het Koningsontbijt, de Koningssportdag en als warming-up het lied van Kinderen voor Kinderen. De kinderen ontbijten op school. Daarna gaan ze op weg naar de diverse sportlocaties. De warming-up start overal om 09.30 uur met de ingestudeerde dans ‘Pasapas’.

De Koningsspelen zijn een uitgelezen kans om alle kinderen én ouders een belangrijke boodschap mee te geven. Samen goed ontbijten en actief bewegen is heel belangrijk voor de gezondheid. Jongeren Op Gezond Gewicht Putten is erg blij met de Koningsspelen. Het doel hangt namelijk nauw samen met het doel van JOGG-Putten: een gezonde jeugd in Putten. De kinderen krijgen op locatie dan ook een gezond tussendoortje.

Om 10.00 uur start het sportprogramma en de Koningsspelen zijn rond 12.00 uur afgelopen.

Een groot aantal partijen heeft zich ingezet om de Koningsspelen in goede banen te leiden. De organisatie en begeleiding is in handen van JongPutten in samenwerking met dertig studenten van MBO sportacademie Amersfoort. Ook de Puttense sportverenigingen hebben gehoor gegeven aan de oproep om mee te werken.