Thijmen Gijsberten presenteert en signeert zijn nieuwe kinderboek

Foto: Redactie

Onlangs verscheen het derde kinderboek ‘Joris en het reuzenraadsel’ van Thijmen Gijsbertsen. Het is een spannend avontuur met een belangrijke boodschap: iedereen mag er zijn zoals-ie is. Thijmen presenteert zijn boek morgen (zaterdag 6 april) tussen 13.30 uur en 16.00 uur bij Bruna Putten aan de Dorpastraat 34. Uiteraard is dit tevens een signeersessie.

Thijmen Gijsbertsen groeide op in Putten en woont daar nog altijd midden op de Veluwe samen met zijn vrouw en vier kinderen. Hij werkt voor het Leger des Heils en schrijft al sinds jonge leeftijd verhalen.

Over ‘Joris en het reuzenraadsel’: Joris en Glip gaan met de maar-niet-heus-reus op bezoek bij zijn zus Reusalie. Reusalie is echter niet thuis als ze aanmeren bij haar vuurtoren. In plaats daarvan komt Pico Bello tevoorschijn: een van de bewoners van het eiland Schone Schijn, waar een perfect verzorgd uiterlijk ontzettend belangrijk is. De koning van dat eiland staat op het punt te trouwen met Reusalie, maar zij is spoorloos verdwenen. Dat is het begin van een spannend avontuur waarin Joris en Glip samen met geluksvogel Jack Pot in SiberiĆ« op zoek gaan naar de zus van de maar-niet-heus-reus.

‘Joris en het reuzenraadsel’ is het vervolg op ‘Een Bofkont in Pechstad’, maar het boek is ook een los te lezen avontuur. Marja Meijer heeft de illustraties van het boek verzorgd. Het boek is verkrijgbaar voor 12.99 euro.