Iris van Beek wint regionale finale voorleeswedstrijd

Foto: Eigen foto

Iris van Beek van De Schuilplaats uit Putten heeft afgelopen woensdag (13 maart) de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Ermelo.

Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort de regio West-Veluwe vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2019.

De negen kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Rosanne van Herksen naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Er werd door de jury gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje waarin het juryberaad plaatsvond, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Roel Zuidhof gesproken.

Iris las een fragment voor uit het boek Hoera voor Floor! van Marjon Hoffman. De jury vond dat ze rustig en duidelijk voorlas, het was prettig om naar haar te luisteren. Ook wist ze het publiek goed mee te nemen in het verhaal. Iris zal één van de zes deelnemers zijn aan de provinciale finale die op 15 april gehouden zal worden in het Posttheater in Arnhem.