Gelderlandse politici kiezen voor een vitaal platteland

Foto: Eigen foto

Het verkiezingsdebat Vitaal Platteland in Gelderland vond afgelopen dinsdag (12 maart) plaats. Negen politieke partijen zijn in de kapel van Hogeschool van Hall Larenstein met elkaar en het publiek in debat gegaan over de huidige staat en de toekomst van het buitengebied van Gelderland.

Gelderland heeft mooie streken. Natuur, landschap, cultureel erfgoed, landbouw, recreatie en ondernemen vinden allemaal een plek in het buitengebied van Gelderland. LTO-Noord, Gelders Particulier Grondbezit, Leisurelands, Nationaal Park de Hoge Veluwe en RECRON hebben de politiek gevraagd zich in te zetten voor samenhangend provinciaal beleid. De grote verscheidenheid van het Gelderse landelijk gebied vraagt om een natuurlijke, integrale benadering en om evenwichtig beleid.

Aan de hand van de thema’s energie en ruimte, ruimte om te ondernemen en ruimte voor de natuur zijn de politici het debat aangegaan. Het debat was scherp, interactief en de samenhang van deze aspecten van het buitengebied is benadrukt. Aan de deelnemers van het debat is gevraagd hun visie samen te vatten in één krantenkop. Zoals te zien op de foto zijn er fundamentele verschillen in de visies van de partijen, dit betekent dat er echt wat te kiezen valt op woensdag 20 maart.