Literaire avond met Özcan Akyol

Foto: Eigen foto

Schrijver, columnist en programmamaker Özcan Akyol, ook bekend als Eus, komt op donderdag 21 maart naar Putten. Naast zijn literaire werk is hij columnist voor meerdere landelijke en regionale dag- en weekbladen.

Verder is Özcan Akyol te zien in zijn nieuwe tv-programma Eus in Medialand, waarin hij onderzoekt waarom veel mensen zichzelf niet herkennen in de Hilversumse mainstream media ‘bubbel’. Özcan Akyol is bekend bij een groot publiek en vindt een breed gehoor als opiniemaker. Met zijn nuchtere analyses en directe taal geeft zijn werk een pakkend beeld van de hedendaagse cultuur en samenleving. Genoeg ingrediënten dus voor een interessante avond op 21 maart!

Akyol debuteerde in 2012 met Eus, het overrompelende semi-autobiografische boek over het leven van een doorsnee puber in een Turks-Nederlands gezin. Zijn tweede roman Turis (2016), een indringend boek waarin een beklemmende gezinsstrijd aangewakkerd wordt door Turis, de vader. In 2017 maakte hij onder meer de documentaire TV-serie De neven van Eus, waarvoor Akyol in Turkije wonende familieleden bezocht. Voor de radio deed hij live-interviews met gasten bij hem thuis in Deventer.

De avond begint om 20.15 uur in Theater Stroud in Putten. De entreeprijs bedraagt 12.50 euro voor bibliotheekleden, 15.00 voor niet-leden. Toegangskaarten (inclusief pauzedrankje) zijn online te koop via www.theaterstroud.nl, VVV Putten en Bibliotheek Putten (korting voor Bibliotheekleden).