Mitra voorjaarstoernooi bij Dartsvereniging Boslust

Foto: Eigen foto

Met het vinden van een sponsor voor het voorjaarstoernooi van Dartsvereniging Boslust, lijkt een nieuw terugkomend evenement een feit. In de persoon van Hessel de Beijl, van Mitra Hessel de Beijl uit Putten, heeft dit toernooi een geweldige sponsor gekregen.

Darters uit Putten en wijde omgeving schreven zich in korte tijd in en het deelnemersveld was dan ook al snel tot de maximale hoeveelheid van 32 spelers gevuld. Alleen mannen deze keer en de dartsvereniging nodigt de dames dan ook uit om bij een volgend evenement zich weer te melden.

Na de poulefase, waar al duidelijk werd dat naast de goede sportieve sfeer, ook het niveau van de meeste aanwezige darters goed op pijl was, brak de spannende knock-out fase aan. De spelers die verder speelden in een zogenaamde ‘winnaarsronde’ en ‘verliezersronde’, dartten voor wat ze waard waren. Dat het niveau hoog was, bleek al uit het aantal maximale scores van 180 per beurt dat er gegooid werd. Ook het feit dat enkele legs tussen de twaalf en vijftien pijlen werden uitgegooid, geeft aan dat menig speler de dartspijlen deze winter niet in het vet had laten staan.

De finale van de verliezersronde ging tussen de Puttenaar Peter van Graffijland en Gerben Koelewijn uit Spakenburg. Zij hadden hun halve finales van Gijsbert van den Brink en Wouter Luitjes weten te winnen. Gerben was in de finale de betere speler en was dan ook de terechte winnaar van deze finale van de verliezersronde.

De winnaarsronde: Waar de ene halve finale tussen Albert Zwart en Damon Meewis een echt Puttens onderonsje was, werd de tweede halve finale een strijd tussen Putten en Uddel te weten Teun Bos tegen Gerrit Vermeer. De jonge Damon was deze avond echt een maatje te groot voor Albert en Teun moest uiteindelijk ook zijn meerdere erkennen in Gerrit.

De finale was de bekroning van een mooie avond darts. De jonge finalisten maakten er een mooi gevecht van, het gooien van maximale scores, 100+ uitgooi en legs van vijftien darts, alles kwam in deze finale voorbij. De terechte winnaar was uiteindelijk Gerrit Vermeer die de jonge Puttenaar Damon (16 jaar) terugverwees naar de tweede plek.

Aan het einde van de avond werden de prijzen uitgereikt aan de nummers een, twee en drie. Tevens was een prijs beschikbaar gesteld voor het meest aantal 180ers en de hoogste finish. Gerrit Vermeer had vier keer de maximale score gegooid en Gijsbert van den Brink was met een uitgooi van 129 de winnaar de prijs om de hoogste finish. De prijzen, aangeboden door sponsor Hessel de Beijl Mitra, werden onder applaus in ontvangst genomen. Spelers en organisatie kunnen terugkijken om mooi en geslaagd toernooi.