‘Haal die stenen weg en plant een boompje’

Foto: Archief

Putten is een echt bomendorp. “En dat houden wij graag zo”, zegt wethouder Koekkoek. “Als gemeente vinden wij het onze plicht om het goede voorbeeld te geven. Dit betekent dat wij als gemeente voor iedere boom die wij kappen twee nieuwe bomen aanplanten.”

In opdracht van de gemeente Putten zijn vorig jaar 277 bomen gekapt die onder het gemeentelijke beheer vallen. In datzelfde jaar heeft de gemeente 577 nieuwe bomen aangeplant. “Een mooie score van 208 procent. Als het aan mij ligt trekken wij die lijn in 2019 door”, stelt Koekkoek.

De wethouder ziet graag dat particuliere eigenaren van bomen het gemeentelijke voorbeeld volgen. Wat hem betreft mag er nog wel een tandje bij. “Ik heb het gevoel dat er in de particuliere sector net iets meer gekapt dan aangeplant wordt. Dat betreur ik.” Bomen zorgen voor een groen aangezicht. Ook vangen bomen fijnstof op en gaan ze hittestress tegen. Koekkoek: “Bomen leveren een wezenlijke bijdrage aan het verbeteren van het klimaat. Haal die stenen weg en plant een boompje.”