Theaterhuis Wild Zwijn zoekt spelers voor nieuwe productie

Foto: Hans Krudde

Theaterhuis Wild Zwijn maakt in het kader van 75 jaar herdenken, een nieuwe voorstelling naar aanleiding van de razzia in Putten. De nieuwe muziektheatervoorstelling heeft als werktitel ‘…..en toen?’ en is een vervolg op de eerste voorstelling Van Klaagzang naar Hoop die Theaterhuis Wild Zwijn in juni 2018 met veel succes in Putten heeft opgevoerd.

Van Klaagzang naar Hoop was een voorstelling op locatie: de opening vond plaats bij de herdenkingsplaats ‘De vrouw van Putten’ en de verdere voorstelling speelde zich af op het schoolplein van basisschool De Korenbloem. Deze intieme voorstelling is, door een cast van tien vrouwen, vijf kinderen en twintig saxofonisten van het orkest ‘Saxus’ onder leiding van Menne Smallenbroek, vier keer gespeeld. Ruim vierhonderd mensen hebben de voorstelling gezien en waren erg onder de indruk.

De nieuwe voorstelling zal op 26 en 27 september 2019, tijdens een herdenkingsweek rondom 2 oktober in Stroud worden opgevoerd. “In deze voorstelling laten we zien hoe de tijd van invloed is op herinneringen van mensen. Dit doen we aan de hand van enkele cruciale momenten uit de levensverhalen van verschillende generaties Puttense families. Familieleden uit meerdere generaties gaan telkens anders om met het verhaal van de razzia. Opnieuw wordt de link gelegd met een huidige oorlog en zal ook een parallel worden getrokken met het verhaal van een Syrische familie. Hoe gaan zij om met hun herinneringen aan het verleden en tegelijkertijd de toekomst van hun kinderen”, legt Elly van Geest van Theaterhuis Wild Zwijn uit. “De repetities voor deze voorstelling vinden plaats op dinsdagavonden van 19.30 uur tot 21.00 uur in Stroud en starten vanaf dinsdag 19 maart 2019.”

Theaterhuis Wild Zwijn wil een spelersgroep samenstellen die een afspiegeling is van de diverse generaties uit de Puttense samenleving. De regisseurs willen daadwerkelijk met verschillende generaties spelers in één groep werken : jeugd, jongeren, dertiger, veertigers, vijftigers ja zelfs tachtigers. Wild Zwijn roept met name jongeren en ouderen op om te reageren. Het is de bedoeling om de voorstelling twee keer voor leerlingen van groep 8 op te voeren en twee keer voor publiek.

Dinsdagavond 19 februari om 19.30 uur vindt er in Stroud een informatieavond plaats. “We zijn op zoek naar spelers (12-97 jaar) en mensen die geïnteresseerd zijn en betrokken willen zijn bij deze productie”, aldus Van Geest.

Kijk voor vragen en meer informatie op de website www.theaterhuiswildzwijn.nl of stuur een mail naar [email protected]. Bellen kan ook naar 06 -23196934.