Ondermijning en drugscriminaliteit overal aanwezig

Foto: Eigen foto

Criminelen gaan doelbewust op zoek naar kwetsbare jongeren om zelf buiten schot te blijven. “We willen deze mensen helpen en een alternatief bieden buiten de criminaliteit. Dit moet een nieuw speerpunt worden in de strijd tegen drugscriminaliteit”, aldus Dirk Vreugdenhil, Gelders ChristenUnie Statenlid, tijdens het symposium ‘Aanpak van ondermijning en drugscriminaliteit’.

Dit symposium was georganiseerd door Christenunie Gelderland en Christenunie-SGP Brabant en werd afgelopen vrijdag (25 januari) gehouden. Beide fracties presenteerden hun nieuwste onderzoeksresultaten naar drugscriminaliteit in gemeenten binnen Gelderland en Noord-Brabant. “Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat nagenoeg alle gemeenten in Gelderland en Noord-Brabant te maken hebben met ondermijning en drugscriminaliteit. Iedere gemeente wil hier mee aan de slag, maar het is voor gemeenten worstelen met de vraag hoe ze dit probleem moeten aanpakken.”

Mirjam Bikker, lijsttrekker van de ChristenUnie voor de Eerste Kamer geeft aan: “Deze problematiek vraagt om een gecoördineerde aanpak van het Rijk, gemeenten en provincies. Nederland is de koploper als het gaat om de productie van drugs en Gelderland en Noord-Brabant worden maar al te vaak geconfronteerd met wat drugscriminaliteit kan doen met mens en natuur. Onschuldige mensen mogen niet de dupe worden van drugscriminaliteit. Dit probleem vraagt daadkracht en betrokkenheid van de overheid. Het is goed dat de Statenfracties in Gelderland en Noord-Brabant voortdurend aandacht vragen voor deze problematiek en dat doe ik ook in de Eerste Kamer. We zetten ons in om de strijd tegen drugscriminelen te winnen.”